Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Savanții mai SPULBERĂ un mit: Noul virus nu s-a transmis de la pangolini direct la oameni

www.chinadialogue.net
Pangolinul

Pangolinii, numiţi furnicari solzoşi sau folidote, sunt consideraţi gazde naturale ale coronavirusului, dar "nu este probabil" ca aceste animale să fi fost sursă directă de contagiere a oamenilor, potrivit unui studiu publicat joi de revista revista PLOS Pathogens şi citată de EFE.

În decembrie anul trecut, infecţia virală COVID-19 a izbucnit în Wuhan, China, iar studii recente arată că noul virus care provoacă această boală, SARS-CoV-2, ar fi putut avea ca origine liliecii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Guvernul schimbă strategia! Ludovic Orban dezvăluie o schimbare radicală făcută pentru starea de alertă

Comunitatea ştiinţifică crede că SARS-CoV-2 s-ar fi răspândit la oameni de la o altă gazdă intermediară, însă, deşi în primul moment s-a vorbit despre pangolini, totuşi sursa noului coronavirus este în continuare necunoscută.

Pentru a combate eficient boala şi a preveni noi focare este fundamental să se identifice originea animală a coronavirusului, notează revista.

Citește și: Video scandalos! Cum a fost provocat ÎPS Teodosie în timpul slujbei

În noul studiu, Jinping Chen, de la Institutul de Resurse Biologice Aplicate din Guangdong, şi colegii săi au încercat să avanseze în acest sens şi au reunit genomul complet al unui coronavirus identificat la două grupe de pangolini malaezieni infectaţi.

Rezultatele sugerează că, deşi coronavirusul găsit la aceste animale ar putea fi genetic asociat cu SARS-CoV-2 şi cu grupul de coronavirusuri aflat la lilieci, virusul care provoacă COVID-19 nu a venit direct de la pangolini.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

"Deşi acest studiu nu sprijină ideea că pangolinii sunt o gazdă intermediară, direct responsabilă de apariţia virusului SARS-CoV-2, este posibil să existe alte coronavirusuri la pangolini", notează autorii.

Cercetătorii cred că aceste animale ar putea fi gazde naturale ale betacoronavirusurilor (betaCoV), cu un potenţial necunoscut pentru a infecta oamenii.

Citește și: Autoritățile sună alarma prin RO-ALERT: ‘Pericolul infectării cu noul coronavirus rămâne ridicat!’

Supravegherea la scară mare coronavirusurilor la aceste animale ar putea îmbunătăţi "cunoştinţele noastre privind spectrul coronavirusului care circulă în mediul sălbatic şi ar putea ajuta la prevenirea şi controlarea bolilor infecţioase emergente", subliniază studiul.

Potrivit cercetătorilor, conservarea vieţii sălbatice şi o expunere limitată la aceasta sunt importante pentru a reduce la minimum riscul ca grupul de coronavirusuri să treacă de la animalele sălbatice la oameni.

Citește și: Cum se vor face Împărtășania și Spovedania pe timpul stării de alertă – Regulile care trebuie respectate în cimitir .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.