Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SAVUROS Orhidea, Mândra, Isaura, Țiriac, Klaus, Mihaicluj, PRENUMELE copiilor născuți în Cluj în 2019

observator.tv
bebelus

Copiii născuți în Cluj în 2019 au primit nume precum Orhidea, Milca, Mândra sau Isaura, iar băieții au fost botezați Cotizo, Klaus, Mihaicluj sau Țiriac. Dintre numele autohtone, cele mai frecvente sunt Maria, la fete, și Andrei, la băieți.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că cele mai frecvente nume alese de părinți în 2019 au fost Maria, Sofia, Ana, la fete, și Andrei, Alexandru și Matei.

Citește și: Prognoza meteo pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Ce SURPRIZE ne rezervă vremea

Pe de altă parte, au fost înregistrate și nume „mai altfel”, cum sunt Panna, Paisia, Orhidea, Nissara, Nereea, Naroa, Milca, Mândra, Lyra, Lirin, Israela, Isaura, Indra, Ilaria, Freya, Efimia, Brais, Bori, Avri, Arya, Anaya sau Alira, în cazul fetelor.

La băieți, nou-născuții au primit prenume cum ar fi Abel, Abiel, Adriel, Alem, Amon, Anaser, Alonso, Aner, Ares, Arin, Asael, Boaz, Cain, Cherryf, Cotizo, Dasius, Diego, Dudu, Eben, Enoh, Fernando, Glad, Henrik, Huba, Ilan, Ilir, Israel, Klaus, Mihaicluj, Moreno, Nil, Odisseas, Romario, Rukundo, Rupi, Suliman sau Țiriac.

„Din câte ne-am putut da seama de-a lungul anilor, sunt părinți care își botează copiii și în funcție de evenimente sau personalități din diverse domenii. De exemplu, după ce Nadia Comăneci a obținut medalii de aur la gimnastică, multe fetițe au primit prenumele acesteia, dar a fost și un trend în care au fost date și prenume după personaje din telenovele. Deoarece în Cluj-Napoca locuiesc mulți expați, apar și prenume străine la copii”, au explicat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Într-un clasament al Primăriei Cluj-Napoca pe ultimii 11 ani, prenumele Andrei apare pe primul loc de opt ori în preferințele părinților, iar Maria apare de 11 ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.