Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU anunță că a prins doi agenți ruși: Voiau să se înroleze în Armata Ucraineană pentru a transmite informații despre armele străine

sbu

Contraspionajul Serviciului de Securitate al Ucrainei a reținut doi agenți ai Rusiei care încercau să colecteze informații despre furnizarea de arme și muniții occidentale către trupele ucrainene, transmite SBU, într-un comunicat de presă.

Pentru a face acest lucru, aceștia au încercat să intre în rândurile unităților logistice ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit anchetei, doi locuitori din districtul Vișgorod, care au ajutat trupele rusești în timpul ocupării temporare a unei părți a regiunii Kiev, s-au dovedit a fi trădători.

Bărbații înarmați au participat activ la așa-numitele măsuri de filtrare, căutând patrioți ucraineni printre locuitorii locali care au opus rezistență invadatorilor.

De asemenea, s-a stabilit că făptașii au torturat un băiat minor pentru că a ajutat unitățile forțelor armate să identifice echipamentele și locațiile ocupanților.

După eliberarea regiunii Kiev, complicii ocupanților au rămas pe teritoriul regiunii și au continuat activitățile subversive împotriva Ucrainei, mai transmite SBU.

„Unul dintre trădători a plecat în regiunea învecinată, unde a semnat un contract cu Forțele Armate, pentru a cerceta și a transmite informații inamicului cu privire la rutele de deplasare și locațiile armelor occidentale, în timp ce celălalt dorea să se "înroleze" într-una dintre comunitățile teritoriale din apropierea Kievului.

Dar angajații SBU au urmărit cu atenție fiecare pas al agenților inamici. Agenții de contraspionaj le-au expus în timp util planurile și au documentat activitățile criminale.

În timpul perchezițiilor la domiciliile deținuților, ofițerii de poliție au găsit: componente pentru dispozitive explozive improvizate; mijloace de comunicare pe care agenții inamici le foloseau pentru a comunica cu "coordonatorii" ruși.

Până în prezent, anchetatorii SBU i-au informat pe deținuți cu privire la suspiciunea de trădare comisă în condițiile legii marțiale. Instanța a ales o măsură preventivă sub formă de detenție pentru deținut. Se verifică legăturile trădătorilor cu reprezentanți ai serviciilor speciale ale Federației Ruse”, se arată în comunicatul SBU.

Operațiunea specială de detenție a fost efectuată de către angajații Serviciului Securității de Stat al Ucrainei în orașul Kiev și în regiunea Kiev, sub îndrumarea procedurală a procuraturii regionale din Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.