Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scădere îngrijorătoare a acoperirii vaccinale în rândul copiilor: doar 52% dintre cei cu vârsta de un an au fost imunizați

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare copii

Reprezentantul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Odette Popovici, a atenţionat ieri asupra scăderii îngrijorătoare a acoperirii vaccinale în rândul copiilor. Cu prilejul unei mese rotunde organizată la Palatul Parlamentului, ea a spus că doar 52% dintre cei cu vârsta de un an au fost imunizați, iar epidemia de rujeolă ar fi o consecință a mișcării antivacciniste, informează Rador Radio România.

Odette Popovici a afirmat că proiectul de lege a vaccinării a trecut de mult timp de Senat și se pare că e blocat în Camera Deputaților.

La rândul său, președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a cerut publicarea urgentă în Monitorul Oficial a listei medicamentelor antivirale necesare în cazul diverselor tipuri de hepatită.

Președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, Marinela Debu, le-a cerut, la rândul său, parlamentarilor să modifice legea în domeniu, astfel încât bolnavii de hepatită să aibă acces pe monitor pentru investigații, iar cei care au acest diagnostic, dar care nu sunt asigurați, să poată beneficia și ei de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.