Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scafandrii au sigilat gurile de aerisire ale navei din care curgea petrol în largul Gibraltarului

www.ziardecluj.ro
scafandri

Scafandrii au sigilat două guri de aerisire ale rezervoarelor navei care a eșuat în urma unei coliziuni în largul Gibraltarului. Operațiunea complexă a fost făcută deoarece prin cele două guri curgea petrol, potrivit Reuters și Mediafax.

Învelișul navei OS 35 s-a rupt miercuri în urma coliziunii cu un petrolier GNL. Ulterior, din navă a început să curgă petrol.

„Căpitanul portului a confirmat că scurgerea de păcură cu conținut scăzut de sulf din gurile de aerisire ale tancurilor este complet sub control", au anunțat autoritățile din Gibraltar prin intermediul unui comunicat.

Petrolierul LNG nu a fost afectat în mod semnificativ de coliziune, potrivit autorităților locale.

Autoritatea portuară din Gibraltar colaborează cu un echipaj spaniol de salvare maritimă pentru a colecta o cantitate mică de păcură care a scăpat din perimetrul unui baraj instalat la scurt timp după coliziune, precum și pentru a elimina combustibilul care a rămas în interiorul barajului.

În același timp, autoritatea își intensifică eforturile pentru a începe pomparea motorinei și a uleiului lubrifiant de pe navă.

Ministrul șef al Gibraltarului, Fabian Picardo, a declarat, joi, pentru postul de televiziune spaniol TVE, că operațiunea de scoatere a aproximativ 500 de tone de combustibil din rezervoarele navei ar trebui să dureze aproximativ 50 de ore, folosind pompele proprii ale vaporului.

Portul Gibraltar a fost închis parțial pentru a face față situației de urgență, dar unele operațiuni, cum ar fi sosirea unui vas de croazieră, au fost autorizate în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.