Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu ANI în Parlament: La ce tertip s-ar fi apelat pentru salvarea unor deputați

camera deputatilor

Deputatul PNL Tinel Gheorghe a acuzat miercuri, în plen, că PSD "a dosit" un document venit de la ANI referitor la Steluţa Cătăniciu şi Ion Sorin Roman, pentru ca mandatele acestora să fie validate.

În replică, preşedintele Comisiei de validare, Florin Iordache (PSD), a susţinut că membrii acestui for nu aveau de unde să ştie că ANI va trimite o scrisoare şi nu puteau să aştepte cu validarea mandatelor deputaţilor în ideea că o instituţie a statului va face o sesizare, la un moment dat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

"Vreau să vă informez că astăzi în Comisia de validare a mandatelor a venit şi o solicitare a ANI de invalidare a două mandate. E vorba de doamna Cătăniciu, deputat ALDE, şi domnul Roman Sorin Ion, deputat PSD. Numai că solicitarea ANI a venit de aseară sau de ieri. Dacă ieri am fi discutat-o în comisia de validare poate că rezultatul ar fi fost altul. Suntem totuşi în Parlamentul României. Începem un nou mandat. Nu cred că PSD avea nevoie de un astfel de comportament de a dosi un document oficial al ANI de aseară până astăzi, de a-l supune avizării comisiei de validare după ce cei doi incriminaţi în raportul ANI au depus jurământul în aşa fel încât pe regulament să nu mai ai ce să faci. Eu cred că nu acesta este modelul de activitate parlamentară pe care trebuie să-l înveţe sau să-l preia cei care sunt pentru prima dată în Parlamentul României", a spus Tinel Gheorghe.

"Comisia de validare aseară când şi-a încheiat activitatea nu avea de unde să ştie că la un moment dat azi noapte ne va scrie ANI. Deci comisia de validare nu poate sta pentru că o instituţie a statului la un moment dat ne va sesiza. În momentul în care a ajuns de dimineaţă, preşedintele Camerei ne-a sesizat, am discutat-o şi am respins-o. Lucrurile sunt foarte simple", a replicat Florin Iordache.

Citește și: INCREDIBIL Sevil Shhaideh a fost propusă premier al României

Plenul Camerei Deputaţilor a validat, miercuri, mandatele a 327 de deputaţi, din 329 care au câştigat alegerile din 11 decembrie. Doi deputaţi - Andreea Cosma şi Răzvan Ion Ursu - nu au avut actele complete şi mandatul acestora urmează să fie validat după ce îndeplinesc procedurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.