Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu omul lui Tender la Ministerul Apărării (presă)

www.aktual24.ro
Gabriel Leș MApN

Una dintre cele mai importante știri de săptămâna trecută a venit de la Ministerul Apărării Naționale, care anunța achiziționarea de rachete Patriot. Anunțul a venit de la secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică, iar după doar câteva ore Liviu Dragnea îl critica pe șeful Statului Major General pentru că informația a fost făcută publică publică prea devreme.

În urma acestui incident, secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică, ar fi fost sfătuit de ministrul Gabriel Leș să-şi dea demisia. Discuţia a fost una extrem de tensionată sau, altfel spus, omul lui Tender din Guvernul Grindeanu e pe tobogan, notează national.ro.

Vezi și: SURSE - Primele scântei în coaliția PSD-ALDE

Vezi și: Toader, anunț de ultimă oră: Documentele pentru extrădarea lui Ghiţă au fost trimise în Serbia

Mâna dreapta a miliardarului Ovidiu Tender şi prieten cu Sorin Grindeanu, Florin Lazăr Vlădică nu are nici cea mai mică experienţă în domeniul apărării. Vlădică este unul din cei mai de încredere oameni ai milionarului Ovidiu Tender. În clipă în care Tender a fost condamnat pentru fapte de corupţie, presă din Senegal titra că la cârma afacerilor sale miniere din ţară africană a fost lăsat tocmai Florin Lazăr Vlădică, potrivit sursei citate.

Membru PSD din 2002, Florin Vlădică este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Dar nu a profesat ce a învăţat, ci s-a învârtit mai mult în mediul de afaceri. Conform CV-ului, Florin Lazăr Vlădică a fost manager regional West Africa la SC Prospecţiuni SA, administrator la SC SIRD SA Timişoara şi preşedinte CA la SC Agrotim SA Timişoara. În perioada 2005-2009, Vlădică a desfăşurat „activităţi pe cont propriu în ţară şi în străinătate”.

După anunțul achiziționării de rachete Patriot, acelaşi Vlădică s-a grăbit să atribuie deja unei firme achiziţia. Scest scandal, dar şi lipsa de experienţă a lui Vlădică l-au făcut pe ministrul Gabriel Leș să explodeze, dându-l afară, marţi, din birou pe prietenul lui Grindeanu, cerându-i să demisioneze, mai notează ziarul Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.