Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL de proporții în sportul românesc. Cum erau orchestrate la Laboratorul antidoping din București testele pozitive

Queen Atletica
antidoping

Agenţia Naţională Antidoping a instruit laboratorul din Bucureşti ca să muşamalizeze rezultatele pozitive ale unor teste antidoping în cazul acel puţin trei sportivi, susţine Sports Integrity Initiative, citând un raport al WADA.

Vezi și: Radu Herjeu prezintă un document care indică o FRAUDĂ majoră la europarlamentare, în Diaspora

Potrivit site-ului sportsintegrityinitiative.com, cea care i-a cerut laboratorului să acopere rezultatele este Graziela Vâjială, preşedinta ANAD în perioada 2005 – ianuarie 2019.

În raport s-ar mai menţiona că Valentina Alexandrescu, director general al ANAD, “în cel mai bun caz a ignorat comportamentul necorespunzător al lui Vâjială sau, în cel mai rău caz, a fost complice”.

În raportul WADA prezentat la o şedinţă din 16 mai, s-ar recomanda concedierea ambelor. Raportul a fost declarat confidential, astfel că nu a fost menţionat în comunicatul WADA de după şedinţă.

Raportul se bazează pe un alt raport, din noiembrie 2017, în care s-a precizat că lui Valentin Pop şi Mirela Zorio, foşti conducători ai laboratorului, li s-a cerut să muşamalizeze teste de către ANAD, sub conducerea lui Vâjială.

Citește și: Liderul USR, declarație care naște controverse: Aș vota o lege pentru căsătoria între persoane de același sex

Sportivii menţionaţi în rapoartele WADA sunt Gabriel Sîncrăian, Elena Scărlătescu şi Suzana Şeicariu.

Graziela Vâjială a fost eliberată, la 17 ianuarie, la cerere, din funcţia de preşedinte ANAD. Ea a fost numită vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România. În 18 ianuarie, la conducerea ANAD a fost numit Cristian Balaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.