Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL diplomatic URIAȘ după asasinarea lui Kim Jong-Nam

coreea de nord

Malaezia l-a convocat luni pe ambasadorul Coreii de Nord la Kuala Lumpur şi l-a rechemat pe al său de la Phenian, pe fondul tensiunilor după asasinarea fratelui vitreg în exil al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a anunţat Ministerul de Externe, citat de AFP.

"Ministerul a insistat asupra faptului că decesul a avut loc pe teritoriul Malaeziei în condiţii misterioase şi, prin urmare, este responsabilitatea statului malaezian să efectueze o anchetă pentru a stabili cauza morţii" lui Kim Jong-Nam, a precizat ministerul într-un comunicat dat publicităţii după întrevederea cu ambasadorul nord-coreean.

Citește și: Bill Gates lansează un avertisment FĂRĂ PRECEDENT: Vor muri zeci de milioane de oameni / VIDEO

Secretarul general adjunct malaezian pentru afaceri bilaterale, Raja Nushirwan Zainal Abidin, a discutat la sediul ministerului, luni dimineaţă, cu ambasadorul Kang Chol, a precizat documentul.

Kang Chol a acuzat săptămâna trecută Malaezia că se asociază "forţelor ostile" Coreii de Nord, după ce Seulul a afirmat că asasinatul de pe aeroportul de la Kuala Lumpur a fost pus la cale de Phenian.

Citește și: ȘOC, ȘOC, ȘOC O profesoară și-a DECAPITAT iubitul, cu fierăstrăul, în timp ce făceau SEX / FOTO

Malaezia consideră că acuzaţia adusă de Coreea de Nord este "fără fundament", a subliniat ministerul în comunicat, adăugând că autorităţile de la Kuala Lumpur iau "foarte în serios orice tentativă nejustificată de a păta reputaţia" ţării.

În plus, "ambasadorul malaezian la Phenian a fost rechemat la Kuala Lumpur pentru consultări", a adăugat textul.

Citește și: Hugh Jackman are CANCER: Ce imagine a postat după o nouă terapie / FOTO

Fiul cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il, Kim Jong-Nam, 45 de ani, a fost atacat la 13 februarie de două femei care l-ar fi stropit pe faţă cu un lichid la aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, unde trebuia să se îmbarce pentru Macao. El a decedat în timp ce era transportat la spital.

Anchetatorii caută patru cetăţeni nord-coreeni cu vârste între 33 şi 57 de ani care au fugit toţi din Malaezia în ziua asasinatului, iar un altul a fost arestat sâmbătă, potrivit poliţiei malaeziene, anunță Agerpres.

Citește și: INCREDIBIL Ce a făcut o femeie în autobuz după ce s-a DEZBRĂCAT / VIDEO

Pe de altă parte, o femeie aflată în posesia unui paşaport vietnamez, alta cu un paşaport indonezian, precum şi partenerul acesteia, un malaezian, au fost, de asemenea, reţinuţi în cadrul acestui asasinat demn de un roman de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.