Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL după eliminarea taxei radio-tv. Șefii TVR și Radio Romania cer ajutorul lui Klaus Iohannis

televiziunea-romana-tvr

Șefii TVR și RRA discută cu membrii Comisiei de Cultură din Parlament despre eliminarea taxelor radio - tv. Aceștia solicită o întâlnire cu președintele României Klaus Iohannis.

Vezi și: Klaus Iohannis DESFIINȚEAZĂ Legea privind eliminarea celor 102 taxe: NU așa se face!

„Am discutat cu domnul Miculescu şi vom face o adresă împreună (către preşedintele Klaus Iohannis - n.r). Vom cere cel puţin în primă etapă o întâlnire în care să discutăm şi cu domnul preşedinte. Mi se pare normal pentru că domnia sa a avut deja nişte afirmaţii săptămâna trecută vizavi de această iniţiativă. Am reţinut părerea domniei sale, nu ştiu dacă a rămas la fel sau s-a schimbat între timp, dar cred că întâlnire este necesară. După aceea, vor urma şi celelalte demersuri", a spus Irina Radu, după o întâlnire informală pe care a avut-o, împreună cu Ovidiu Miculescu, cu preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, potrivit AGERPRES. 

Întrebată dacă va cere şefului statului să nu promulge legea, Irina Radu a confirmat.

Luni, Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților a scos taxa-radio tv de pe lista celor care urmează să fie eliminate prin legea PSD. Marți, în plen, după un discurs fulminant al lui Dragnea, care a acuzat conducerile TVR și Radio România de manipulare, plenul Camerei Deputaților a reintrodus taxa-radio tv pe lista celor eliminate.

Deputații nu au fost de acord cu raportul Comisiei de buget — finanțe care propunea ca taxa radio-tv să rămână în vigoare. Astfel, doar 39 de deputați au susținut păstrarea acestei taxe, iar 109 s-au opus.

Deputatul PNL Andreea Paul a criticat această decizie, arătând că "se pune pumnul în gură radioului și televiziunii publice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.