Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL electoral lângă București. Acuzații de tentativă de furt. REPLICA acuzatului/ VIDEO

scandal

O înregistrare audio (vezi mai jos) primită pe adresa redacţiei lasă să se înţeleagă că Narcis Constantin, candidatul PNL la Primăria Măgurele, pune la cale fraudarea alegerilor locale de duminică prin metoda suveica. Contactat de stiripesurse.ro, Narcis Constantin îşi asumă înregistrarea, însă afirmă că este scoasă din context şi că, de fapt, el îşi instruia echipa cum să recunoască metodele de fraudă.

Vezi și: Nicușor Dan a prezentat SONDAJUL: Care sunt cifrele pentru București

Înregistrarea primită pe mailul redacţiei este însoţită de un mesaj, prin care se susţine că Narcis Constantin le explică membrilor de partid, la şedinţa PNL din 30 mai, cum să folosească sistemul suveica pentru fraudarea votului.

"Candidatul PNL la Primăria Măgurele, Narcis Constantin, a ţinut o şedinţă cu membrii de partid în care le-a explicat acestora mecanismul pe care trebuie să-l folosească pentru a frauda alegerilor locale din 5 iunie. Acesta vrea să folosească sistemul suveică şi se va folosi în acest sens şi de participarea membrilor din comisiile aflate la masa de votare. ÎN AUDIO, PERSONAJUL PRINCIPAL ESTE NARCIS CONSTANTIN, care ÎŞI ASUMĂ CHIAR PORNIREA SUVEICII, şi Doina Ilie, care se va afla la masă, ca reprezentant al PNL, la alegerile din 5 iunie. Şedinţa din care face parte bucata înregistrată a avut loc luni, 30 mai, la sediul PNL din Măgurele", este mesajul primit pe mail.

În registrare se aude vocea unui bărbat care explică metoda.

Bărbat: Hai, mă, să vă explic cum, ca să înţelegeţi voi: dimineaţă, la prima oră, mă duc eu şi votez. (...) Eu mă duc şi Doiniţa îmi bagă în buletinul de vot încă două. Eu intru în secţie înăuntru. Nu mă vede nimeni, le scot pe alea care sunt în plus, le bag în buzunar, votez votul meu şi am ieşit cu buletinul afară.

Femeie: Şi dă la altul...

Bărbat: Şi dau, dau, dar îl votez şi pe ăsta cu care am ieşit. Ţi.l dau ţie pe ăsta votat, ai înţeles? Vii la masă, primeşti buletin de vot, îl votezi pe ăla gol, îl bagi pe ăla care l-ai primit, ieşi cu unul votat, ai înţeles?

Contactat de stiripesurse.ro, Narcis Constantin nu a negat veridicitatea înregistrării, însă candidatul PNL spune că dialogul respectiv a fost scos din context. Narcis Constantin, care acum este primar interimar, afirmă că, de fapt, el le explica colegilor de partid cum funcţionează metoda de fraudare suveica şi îi instruia pe aceştia să fie atenţi la astfel de metode.

Într-un răspuns scris, el susţine că adresarea din înregistrare este "impersonală" şi argumentează că "folosirea verbelor la persoana a doua singular este în sensul instruirii anti fraudare și nu în sensul unui instructaj direct".

Narcis Constantin mai afirmă că toate cele zece persoane care au participat la acea şedinţă de instruire pot depune mărturie în favoarea lui.

"În referire la înregistrarea aparută în mass media, fac precizarea că materialul audio prezentat este doar un fragment scos din context, din ședința internă de instruire pe care am avut-o cu reprezentanții PNL în comisiile secțiilor de votare, sedință în cadrul căreia le-am atras atenția că există o serie de metode de fraudare pe care trebuie să le sesizeze, în condițiile în care observă astfel de lucruri și, am exemplicat, pentru ca aceștia să fie la curent cu astfel de posibilități. Din înregistrare sunt tăiate și frazele în care spuneam că legislația în vigoare ne ajută, întrucât prin scanarea buletinelor, metodele de fraudare vor fi împiedicate.

Așa cum se observă, adresarea este una impersonală, folosirea verbelor la persoana a doua singular este în sensul instruirii anti fraudare și nu în sensul unui instructaj direct.

În plus, cele peste 10 persoane care au participat la această întâlnire, pot depune mărturie că tot ceea ce am precizat mai sus este real și orice interpretare cu rea credință nu face altceva decât să confirme ceea ce susțin.

Așa cum am anunțat încă de la începutul acestei campanii electorale, atât eu, cât și membri partidului pe care îl reprezint, am militat pentru o campanie corectă, bazată nu doar pe respect, ci și pe respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare.

Revin și arăt, încă o dată, că lupta politică trebuie repurtată pe programe și proiecte, nu pe atacuri sub centură, minciuni, denigrări de ordin personal sau tăieri din context din cadrul unor ședințe interne de partid.

Iubesc Magurele!
Narcis Constantin"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.