Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în Basarabia: Primarul unui oraş l-a turnat procurorilor pe Veaceslav Platon/DOCUMENTE

document turnator 4

Primarul orașului Orhei, controversatul om de afaceri Ilan Shor a depus mărturii împotriva lui Veaceslav Platon. Portalul omg.md publică un proces verbal al interogatoriului lui Shor și mărturiile acestuia date contra lui Platon.

Din mărturiile depuse, reiese că în anul 2014 Platon l-a rugat pe Shor să-l ajute să-și închidă creditul la Victoriabank controlată de prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc. astfel Ilan Shor spune că sub controlul său personal a permis scoaterea zeci de milioane de lei din Banca de Economii, dar spune că astfel credea că va aduce beneficii băncii. În aceste condiții la 19 decembrie 2014 din Banca de Economii au fost scoase 20 de milioane de euro, iar a doua zi încă 22 de milioane. În urma acestor mărturii Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe numele lui Veaceslav Platon și acesta a fost dat în urmărire internațională.

După ce i-a fost eliberat mandat de arest, omul de afaceri Veaceslav Platon a declarat pentru UNIMEDIA cererea de arest a fost eliberată după mărturiile lui Ilan Shor. Veaceslav platon a fost arestat la 25 iulie la Kiev după ce două zile mai devreme a fost anunțat în căutare internațională. La 29 august Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova. Amintim că anterior în urma unor mărturii ale lui Ilan Shor a fost condamnat și fostul prim-ministru Vlad Filat care a fost învinuit de trafic de influență și luare de mită.

 

content-image

content-image

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.