Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL imens în Franţa: Candidatul dreptei, trecut 'pe linie moartă'

rfi.fr
Francois Fillon

Partidul francez de centru-dreapta UDI a decis să îşi retragă sprijinul acordat candidatului dreptei la prezidenţiale, François Fillon, convocat de justiţia franceză la 15 martie într-o afacere de angajări fictive, transmite AFP. "Cerem solemn Republicanilor să îşi schimbe candidatul, pentru că, în caz contrar, nu vom putea continua această alianţă într-o asemenea încăpăţânare", a declarat preşedintele UDI, Jean-Christophe Lagarde, într-un interviu acordat vineri cotidianului Ouest France.

Vezi şi: Scenariul 'Daniel Morar şef la DNA' l-a scos din minţi pe un fost ministru: 'Un nenorocit'

UDI a decis miercuri să îşi "suspende" participarea la campania lui François Fillon, care îşi menţine candidatura în pofida faptului că a fost convocat de justiţie pentru a fi inculpat în afacerea presupusei angajări fictive a soţiei sale. "Problema actuală nu mai este de a şti dacă François Fillon este nevinovat sau nu - vreau să cred în nevinovăţia sa. Respect prezumţia de nevinovăţie", a explicat Jean-Christophe Lagarde.

Citeşte şi: CSM Bucureşti a dat lovitura: Victorie mare şi calificare în sferturile Ligii Campionilor

"Nu despre asta este însă discuţia", a continuat el. "Ancheta judiciară care se desfăşoară face ca el să nu mai poată apăra şi prezenta francezilor proiectul nostru de alternanţă", a declarat liderul UDI. El a subliniat că "alternanţa nu este posibilă cu actualul candidat care ne conduce la un eşec ale cărui costuri le va plăti întreaga ţară", a mai spus Jean-Christophe Lagarde. Întrebat despre posibilitatea ca Alain Juppé, fost prim-ministru învins în turul al doilea al primarelor dreptei care l-a desemnat în noiembrie pe François Fillon, să devină noul candidat, preşedintele UDI a răspuns că "logic ar fi ca, atunci când numărul unu nu mai este capabil să participe la campanie, să fie înlocuit de cel care s-a situat pe poziţia secundă" (la primarele dreptei şi centrului), conform Agerpres. François Fillon se confruntă cu mai multe abandonuri din echipa sa de campanie şi de apeluri din propria tabără pentru a se retrage din cursa pentru preşedinţia ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.