Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în Kosovo: Un fost ministru, inculpat pentru escrocherie

kosovo

Fostul ministrul kosovar al sănătăţii, Ferid Agani - actualul ministru al mediu -, şi alte 59 de persoane au fost acuzaţi de fraudă pentru că au acordat ilegal subvenţii unor spitale private, a anunţat miercuri parchetul de la Pristina, potrivit AFP. Ferid Agani şi ceilalţi inculpaţi, majoritatea cadre din conducerea Ministerului Sănătăţii, sunt acuzaţi de abuz în funcţie prin semnarea unor acorduri cu două spitale private, prevăzând transferul de pacienţi către acestea pentru implant de stenturi coronariene (mici tuburi formate dintr-o reţea metalică expandabilă) şi alte intervenţii chirugicale, a precizat parchetul într-un comunicat.

Suspecţii primeau mită de 500 de euro pentru fiecare intervenţie, iar spitalele subvenţii, pentru că aceste operaţii sunt plătite de stat. Transferurile de pacienţi au fost efectuate în condiţiile în care aceleaşi îngrijiri erau oferite gratuit de spitalele publice, a precizat parchetul adăugând că acordurile au fost în vigoare între 2011 şi 2015. Aceste escrocherii au cauzat pierderi în valoare de 4,5 milioane de euro la bugetul kosovar.

Suspecţii au mai fost puşi sub acuzare pentru încălcarea procedurilor de autopsie în aceste spitale, unde 222 de pacienţi, un număr considerat foarte ridicat, au murit din cauza unor boli diverse în perioada celor patru ani de contract. "Acuzaţii nu au acţionat conform legii care prevede autopsia pacienţilor care au decedat la mai puţin de 72 de ore după internarea în aceste spitale", a subliniat parchetul. Justiţia din Kosovo a lansat recent o campanie împotriva corupţiei şi a crimei organizate, o condiţie cerută de Uniunea Europeană pentru intrarea în vigoare a unei propuneri de ridicare a vizelor pentru cetăţenii kosovari care doresc să călătorească în spaţiul Schengen, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.