Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în 'Afacerea FBI': Senatorii vor 'înregistrările' la care s-a referit Donald Trump

donald trump suparat

Membri ai Congresului american au pus presiune duminică asupra lui Donald Trump în legătură cu demiterea directorului FBI James Comey, îndemnându-l pe preşedintele american să predea eventualele "înregistrări" ale discuţiilor sale cu coordonatorul poliţiei federale din Statele Unite, relatează AFP.

Într-un mesaj enigmatic pe Twitter, preşedintele a ameninţat: "James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale conversaţiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!".

James Comey a fost demis marţi în timp ce FBI anchetează asupra legăturilor dintre membri ai echipei de campanie a omului de afaceri republican şi Rusia.

Purtătorii de cuvânt de la Casa Albă au refuzat să comenteze mesajul de pe Twitter al preşedintelui SUA şi să clarifice dacă Donald Trump a înregistrat discuţiile cu interlocutorii săi în Biroul Oval, anunță Agerpres.

Citește și: Comunitatea internaţională FIERBE: SUA şi Japonia, măsură împotriva Coreei de Nord

Pentru democraţi, acest mesaj pe Twitter reprezintă clar o tentativă de intimidare, iar Chuck Summer, liderul lor în Senat, a atras atenţia la postul CNN că, dacă are înregistrări, "preşedintele trebuie să le predea imediat. Distrugerea lor ar fi o încălcare a legii".

Într-un alt interviu, la NBC, Chuck Schumer a cerut să fie desemnat un procuror special de către Departamentul Justiţiei pentru a ancheta asupra dosarului rus, deoarece "el ar putea pune într-adevăr sub acuzare unele persoane pentru încălcarea legii".

Senatorul democrat Mark Stone, membru al Comisiei pentru serviciile de informaţii care, de asemenea, anchetează asupra legăturilor dintre campania lui Donald Trump şi Moscova, doreşte să fie sigur că, "dacă aceste casete există, ele să fie păstrate".

De partea republicanilor, unul dintre senatorii cei mai conservatori, Mike Lee, a afirmat că este "probabil inevitabil" ca asemenea înregistrări să fie predate. "Dacă există astfel de înregistrări, cred că vor fi cerute de justiţie şi vor trebui probabil să le predea", a spus el la postul de televiziune Fox.

Mike Lee a ţinut să adauge că, în opinia sa, preşedintele Trump "cooperează însă pe deplin şi doreşte ca această anchetă să ajungă la final".

Citește și: Industria de armament a SUA jubilează. Trump, înţelegere de sute de miliarde cu arabii

Colegul său republican Lindsey Graham a subliniat la postul NBC că preşedintele trebuie "să ia distanţă şi să lase ancheta să avanseze".

În ce îl priveşte pe fostul director al serviciilor de informaţii James Clapper, el a spus la CNN că nu ştie dacă Donald Trump înregistrează în secret conversaţiile.

Ceea ce se petrece însă în jurul anchetei asupra Rusiei este pentru el foarte îngrijorător: "Cred că instituţiile noastre sunt ameninţate din exterior în multe moduri, iar principala informaţie aici este Rusia a intervenit în alegerile noastre. Cred, de asemenea, că instituţiile noastre sunt ameninţate şi din interior", a adăugat el la CNN.

Ameninţate de preşedinte?, a fost el întrebat. "Exact", a răspuns fostul director al serviciilor americane de informaţii, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.