Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în ALDE. Amenintat cu excluderea, deputatul Remus Borza RUPE tăcerea: 'Tăriceanu a venit cu INTOXICĂRI'

remus borza

După ce a fost acuzat că a votat împotriva moțiunii de cenzură pentru că i s-ar fi promis că va fi ministru al Energiei, deputatul Remus Borza a decis să vorbească şi demonteză public speculația. Aflat la un pas de excludere din ALDE, Borza susţine că nu avea cum să ocupe nicio funcţie. "Sunt condamnat la 1 an cu suspendare, nu pot să fiu nici portar la Guvern", susţine deputatul.

 

"Nu a fost nicio presiune, a fost o intoxicare. Eu am analizat performanțe, nu am văzut niciun motiv pentru care să-mi dărâm guvernul, am votat pentru responsabilitate și stabilitate. A venit apoi domnul Tăriceanu cu o intoxicare, cu un mare neadevăr, ca să nu-i spun minciună. Am votat- și nu am fost singurul din ALDE care a votat împotriva moțiunii, am fost cinci, doar că eu am fost singurul care am votat la vedere, că așa a fost directiva de partid, ceea ce iarăși nu e normal pentru că votul era secret și cu bile. Am votat, în explicația partidului meu că mi s-ar fi promis și că am acceptat un post de ministru la Energie. Fals! Nu am cerut și nu mi s-a dat niciun post de ministru la Energie. Nici nu puteam să accept, pentru că eu am o condamnare pentru conflict de interese la Hidroelectrica, un an cu suspendare, motiv pentru care nu pot să fiu nici portar la guvern, altminteri ministru. Este prima dată când vin public și demontez această explicație din ALDE. Nu am votat pentru funcții, nu pentru că nu mi-aș dori, dar nu pot", a explicat Remus Borza într-un interviu pentru DCNews.

Citeşte şi: Fost director în Ministerul Justiţiei, atac FURIBUND la adresa lui Dragnea: 'V-aţi măsurat nivelul de CURAJ?'

Deputatul Remus Borza a explicat şi care este statutul său politic, după ce nu a votat împotriva Guvernului Grindeanu.

"Astăzi încă sunt membru ALDE. Există o propunere a Biroului Politic Executiv Central de excludere a mea, doar că această propunere trebuie validată de Delegația permanentă a partidului care probabil se va întruni în septembrie. Deci până atunci încă sunt membru ALDE", a declarat deputatul

Amintim că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirma că deputatul Remus Borza (ALDE), care a votat împotriva motiunii de cenzura, a susținut că premierul Sorin Grindeanu i-a propus funcția de ministru al Energiei.

"Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul. Şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?", declara Tăriceanu la acea vreme.

Citeşte şi: Alimentele pe care să le EVIŢI când mergi la plajă. Semnal de ALARMĂ tras de medici .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.