Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Comisia SRI. Membrii comisiei susțin că au aflat din presă de programul audierilor

Inquam Photos / Octav Ganea
comisia sri Inquam Photos

Comisia de control a activității Serviciului Român de Informații (SRI) îl va audia azi pe fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, care ar urma să dea explicații cu privire la diferențele majore de poziții dintre audierea sa anteriorară și cele declarate ulterior de fostul director al SRI, George Maior. Parlamentarii Opoziției susțin însă că luarea deciziilor în cadrul Comisiei este cel puțin ciudată din moment că membrii acesteia află din presă cine vor fi cei audiați:

“Îi solicit încă o dată domnului Claudiu Manda, președintele comisie de Control SRI, să respecte procedurile parlamentare și pe proprii colegi din comisie și să nu ne mai pună în situația de a afla din mass-media despre audierile programate a avea loc în doar câteva ore”, atrage atenția deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu.

“Astăzi îl vom audia în cadrul comisiei de control SRI pe fostul șef al Agenției de Integritate, domnul Horia Georgescu, însă majoritatea membrilor comisiei au aflat despre această audiere din presă. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, săptămâna trecută fiind în aceeași situația cu audierea domnului Soviani”, amintește liderul USR.

“Conform procedurilor, membrii comisiei trebuie informați cu cel puțin 24 de ore înainte că urmează să aibă loc o audiere. Și în acest caz însă, am fost informat despre audierea din această dimineață abia ieri-seară”, explică Viziteu.

“Faptul că suntem informați târziu asupra acestor audieri ne pune în imposibilitatea de a ne pregăti așa cum trebuie și de a stabili împreună un set de întrebări care să aibă ca scop aflarea adevărului și nu doar crearea unui spectacol pentru presă. Astfel de audieri pe repede înainte aduc prejudicii atât comisiei de control a SRI cât și ideii de serviciu public”, mai spune Viziteu.

“De aceea, îi solicit domnului Manda și colegilor său din PSD să nu-și mai bată joc de legile țării, de banul public și de ceilalți colegi din comisie. Chiar dacă pentru partidul aflat la guvernare încălcarea legilor a devenit cutumă, am speranța că și dânșii pot învăța să-și respecte țara, cetățenii și Constituția, așa cum am văzut în aceste zile în Congresul american, acolo unde audierile importante se stabilesc cu săptămâni înainte.

Domnule Manda, nici Parlamentul și nici comisiile de specialitate nu sunt instrumente politice în mâinile celor care dețin majoritatea. Ele reprezintă cetățenii. Aruncând în derizoriu aceste instituții, demonstrați că de fapt nu vă pasă nici de țară, nici de Constituție și nici de cetățeni”, încheie Viziteu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.