Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Dâmboviţa înaintea alegerilor: Ce spun cei de la PSD

psd sigla

Liderii PSD Dâmboviţa acuză că foarte multe persoane îşi fac mutaţie în comuna Butimanu, în apropierea alegerilor, fenomen ce a avut loc şi în 2012, susţin social-democraţii, anunţând că au depus două plângeri în acest sens la Parchet.

Primul care a semnalat situaţia şi a anunţat că va sesiza organele competente a fost preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Vineri, într-o conferinţă de presă, şi preşedintele organizaţiei PSD din Butimanu, care este şi candidatul la primărie, a readus în atenţie subiectul. ''Au fost înregistrate două plângeri la Parchetul Dâmboviţa, una din partea Consiliului Local Butimanu, şi alta din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Ambele dosare se află la Postul de Poliţie Butimanu, prima de circa o lună, a doua de circa două săptămâni. S-a început audierea unor rezidenţi, dar, din ceea ce am văzut, 90% sunt cei care au proprietăţi în Butimanu şi care au fost de bună voie să îşi facă domiciliul acolo unde au şi casă. În rest, cazurile semnalate de mine, la unele familii din Butimanu care au luat în spaţiu între trei şi 10 persoane nu sunt audiate'', a declarat preşedintele PSD Butimanu, Gabriel Olteanu.

Acesta a dat de înţeles că faptele pe care le-a prezentat sunt favorizate de contracandidaţi din Butimanu. ''Din ce ştiu, în sesizarea consiliului judeţean erau 16 proprietari care au procedat la fel şi în anul 2012, sunt persoane din Iaşi, Galaţi, Cojeasca, Buftea, de peste tot. Cele două dosare, comasate, sunt la un singur agent al secţiei 3 de Poliţie Butimanu, care de două săptămâni este în concediu medical. Şi în fiecare zi apar din ce în ce mai muţi rezidenţi. Sunt aproximativ 300 astăzi. Gândiţi-vă, 300 de cetăţeni aduşi pentru vot într-o comunitate în care cei cu drept de vot sunt 1.500. Doar într-o singură zi, într-o singură casă a unui cetăţean din Butimanu, unde sunt două cămăruţe, au fost introduse opt persoane din Bolintin, Giurgiu'', a spus Gabriel Olteanu.

Întrebat despre cele sesizate de PSD Dâmboviţa, purtătorul de cuvânt al liberalilor dâmboviţeni a spus că nu doreşte să comenteze până ce lista de candidaţi a PNL nu va fi definitivată. ''Suntem oarecum într-o situaţie ingrată. Nu avem o listă finalizată de candidaţi şi îmi cereţi să mă pronunţ înainte de a se întâmpla acest lucru, în legătură cu diferite declaraţii. Când se va finaliza această listă vă voi putea răspunde, punctual, în legătură cu fiecare dintre candidaţii noştri. În momentul acela vom avea o certitudine în legătură cu situaţia din teren în cazul fiecărei comune'', a menţionat purtătorul de cuvânt al PNL Dâmboviţa, Sorin Davidescu, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.