Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în fieful lui Klaus Iohannis! Primarii PSD nemulţumiţi de banii veniţi de la Guvern şi de explicaţiile prefectului: 'Nu suntem milogii nimănui'

edupedu.ro
universitatea lucian blaga sibiu

Primarii PSD în frunte cu liderii lor locali, deputatul Bogdan Trif şi Cătălin Stanciu, preşedinţii organizaţiei judeţene şi a celei municipale Sibiu, au cerut vineri, explicaţii prefectului Mircea Creţu, fiind nemulţumiţi de banii alocaţi de către Guvern la rectificarea bugetară.

"Să ştiţi că am venit astăzi, aici, nu pentru cei 50 de mii de lei care mi-au fost alocaţi, am venit din dorinţa de a face o dată dreptate. (...) Nu suntem milogii nimănui, eu nu mai accept aşa ceva", a declarat primarul PSD al comunei Laslea, Maria Greavu.

Greavu susţine că a solicitat Prefecturii Sibiu 800.000 de lei şi a primit doar 50.000 de lei.

Liderul Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, deputatul Bogdan Trif, i-a comunicat prefectului liberal, că primarul oraşului Dumbrăveni, un alt membru PSD a primit doar 100.000 de lei, în timp ce colegul său liberal, primarul oraşului Avrig, a primit de la Guvern, un milion de lei.

"Poate ne lămuriţi dumneavoastră cum s-au alocat sumele şi de ce localităţi din judeţul Sibiu au fost departajate de primari PNL şi primari PSD. (...) Diferenţa cea mai flagrantă este la primarul oraşului Dumbrăveni, care a primit 100.000 de lei, Primăria din Avrig (primar liberal n.r.) a primit un milion", a spus Bogdan Trif.

Prefectul liberal de Sibiu, Mircea Creţu, i-a invitat pe primarii PSD, să ceară explicaţii direct de la Guvern, mai exact la Ministerul Dezvoltării. Creţu a afirmat că Prefectura Sibiu a transmis Guvernului exact sumele solicitate de toţi primarii, fără a ţine cont de culoarea politică a fiecăruia.

"Noi am cerut exact tot ce ne-au cerut primarii. (...) Am trimis la Ministerul Dezvoltării", a explicat prefectul Creţu.

Unii primari PSD refuză să-l creadă pe prefectul liberal şi îl acuză că nu a transmis Guvernului exact solicitările fiecăruia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.