Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Franța, după ceremonia jenantă a premiilor Cesar: 'A prejudiciat imaginea cinematografiei franceze S-a stârnit o antipatie absolut incredibilă'

IndieWire
premiile Cesar

Ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, a apreciat marţi că cea de-a 46-a ceremonie a premiilor Cesar, marcată de mai multe declaraţii şi gesturi prin care participanţii au încercat să tragă un semnal de alarmă referitor la descurajarea din lumea culturală, ''nu a fost utilă cinematografiei franceze'', informează AFP.

''M-a frapat faptul că, în definitiv, aspectul de 'adunare politică' al acestui eveniment a prejudiciat imaginea cinematografiei franceze, deşi aceasta primeşte un ajutor enorm'', a declarat ministrul, la postul de radio RTL, avansând suma de 1,2 miliarde de euro pentru sprijinul cinematografiei în 2020, scrie agerpres.ro.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

''Al doilea lucru care m-a frapat este ruptura cu publicul pe reţelele de socializare, în comentarii, în contextul în care oamenii îşi iubesc cinematografia...'', a adăugat aceasta. ''S-a stârnit o antipatie absolut incredibilă'', potrivit acesteia.

''Cinemaul este o industrie culturală şi creativă. Premiile Cesar sunt o vitrină pentru a ne vinde cinemaul pe plan internaţional. Înţelegeţi ce imagine s-a creat? Este regretabil să vezi artişti care îşi calcă în picioare instrumentele muncii'', a mai spus aceasta.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

''Este regretabil ceea ce se întâmplă în acest moment, ca oamenii să fie astfel lăsaţi să moară, şi nu vorbesc doar despre artişti, dar şi despre studenţi, care sunt pe cale să moară de foame, oameni care muncesc în sănătate, în educaţia naţională, este regretabil, este vulgar'', a reacţionat actriţa franceză Corinne Masiero, care a comentat afirmaţiile ministrului Culturii.

Vineri seară, cu prilejul celei de-a 46-a ceremonii a premiile Cesar, scena evenimentului a servit drept tribună participanţilor care, în declaraţiile lor, au deplâns criza sanitară şi închiderea locurilor de cultură (printre care şi cinematografele).

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.