Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Galaţi: Părinţii copilului care a murit după ce s-a înecat cu boabe de porumb, îi acuză pe medici de neglijenţă

scandal

Rasturnare de situatie in cazul copilului de un an si opt luni din Tecuci, judetul Galati, care si-a pierdut viata dupa ce s-a inecat cu boabe de porumb. Parintii au depus o plangele la Parchet si la Directia de Sanatate Publica si ii acuza pe medici de neglijenta: au trecut nu mai putin de cinci ore din momentul in care s-a intamplat incidentul pana cand a fost declarat decesul.

In tot acest timp, doctorii de la Tecuci nu au vazut niciun corp strain si le-au spus parintilor sa astepte doua-trei ore in curtea spitalului, pentru ca micutul isi va reveni, conform ProTV. Rudele spun ca Stefan, baietelul de un an si opt luni, a inghitit boabe de porumb uscat in jurul orei 14. In zece minute, parintii erau cu el la Spitalul Municipal din Tecuci.

Pentru ca Stefan se simtea rau, ai lui au luat hotararea sa mearga cu el la Galati, la Spitalul de Pediatrie. S-au urcat in masina si, in patruzeci de minute, erau la Unitatea de Primiri Urgente. Copilul era constient, plangea, dar statea in picioare si voia sa fie luat in brate de mama.

Cand au vazut care era situatia, medicii au anuntat elicopterul SMURD, care era pregatit sa il duca la un spital din Bucuresti. In jurul orei 19, la aproape cinci ore din momentul in care copilul a fost vazut de medicii de la Tecuci, cei de la Galati au declarat decesul lui Stefan.

Certificatul de deces confirma ca, desi doctorii nu au vazut nimic si i-au recomandat sa bea apa, copilul avea caile respiratorii blocate. Rudele au depus plangeri la Parchetul de pe langa Judecatoria Tecuci, unde este deja deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. O sesizare a fost inregistrata si la Directia de sanatate Publica. Cele doua spitale implicate au deschis, la randul lor, anchete interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.