Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Germania: Angela Merkel, ameninţată de aliaţi

Angela Merkel

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, i-a transmis marţi şefei guvernului de la Berlin o scrisoare prin care îi cere să-şi schimbe politica frontierelor deschise faţa de migranţi, ameninţând-o că, în caz contrar, va sesiza Curtea Constituţională, relatează agenţia EFE.

În scrisoarea, aprobată de întregul executiv bavarez, se solicită guvernului federal o protecţie mai eficientă a frontierelor şi plafonarea la cel mult 200.0000 pe an a numărului migranţilor primiţi, după ce anul trecut au ajuns în Germania aproape 1,1 milioane de solicitanţi de azil proveniţi mai ales din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia. Premierul bavarez indică în scrisoare exemplul Austriei, care a decis săptămâna trecută să accepte anul acesta cel mult 37.000 de cereri de azil, număr ce se va reduce progresiv în anii următori. Acest nou demers al CSU urmează unui şir de declaraţii prin care politicienii bavarezi au încercat să o determine pe Angela Merkel să-şi revizuiască respectiva politică, criticată şi de social-democraţii din formaţiunea SPD, membră de asemenea în coaliţia guvernamentală. Săptămâna trecută, CSU i-a dat cancelarului Merkel un nou ultimatum, al treilea, să ia până în martie măsuri pentru reducerea fluxului de migranţi extracomunitari.

Dar până în prezent Angela Merkel a respins constant astfel de cereri, ea susţinând că această criză poate fi rezolvată prin măsuri europene, precum sprijinirea ţărilor învecinate cu zonele de conflict, consolidarea controlului la graniţele UE şi împărţirea migranţilor între statele blocului comunitar printr-un mecanism al cotelor obligatorii automate, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.