Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal in Parlament: Convocarea ministrilor Melescanu si Stanoevici incalca regulamentul

camera deputatilor, vot

Comisia parlamentara pentru comunitatile romanilor din afara granitelor i-a convocat la audieri pe ministrul de Extrene Teodor Melescanu si pe cel al romanilor de pretutindeni, Bogdan Stanoevici. Comisia urma sa ii audieze miercuri cu privire la organizarea procesului electoral in strainatate si a metodelor folosite pentru a nu repeta situatia din primul tur.

Conducerea Camerei Deputatilor sustine insa ca invitatia Comisiei incalca regulamentul, ca Biroul Permanent nu a fost sesizat cu privire la aceasta solicitare si in plus potrivit programului Camerei - deputatii se afla saptamana aceasta in circumsriptiile electorale.

"Conducerea Camerei Deputaţilor a constatat că membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării i-au invitat pe domnii Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, la o şedinţă, miercuri, 12 noiembrie.

Având în vedere că hotărârea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare cu privire la programul de lucru pentru această săptămână se referă doar la activităţi ale deputaţilor în circumscripţiile electorale, iar Biroul permanent nu a fost sesizat cu această solicitare, apreciem că iniţiativa membrilor Comisiei nu respectă prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor", se arata intr-un comunicat al Camerei Deputatilor.

Citeste si: Meleșcanu, convocat în Parlament

Amintim un detaliu important - in conducerea Comisiei pentru comunitatile romanilor din afara granitelor se afla aproape exclusiv membrii PNL si PDL:

Preşedinte - deputatul Lubanovici Mircea PDL

Vicepreşedinţi: Diaconu Mihai-Bogdan - neafiliat, Dolha Mircea - PNL si Mocioi Niculina - PDL

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.