Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlament: Deputaţii lui Traian Băsescu s-au retras de la votul final pe legile Justiţiei

basescu turcescu

Deputaţii PMP s-au retras miercuri de la votul final de modificare a legilor 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 referitoare la CSM. Decizia lor a fost anunţată de reprezentanţii grupului parlamentar PMP din Camera Deputaţilor - Petru Movilă şi Robert Turcescu, anunţă Agerpres.

"Ne vom retrage de la votul final pe cele două legi ale Justiţiei de astăzi cu argumentele pe care le-am avut şi când colegul nostru s-a retras din Comisia specială pentru elaborarea legilor Justiţiei. Considerăm acest lucru ca fiind absolut normal în condiţiile în care tăvălugul majorităţii PSD - ALDE nu are decât un singur scop - acela de a elabora legi care să îşi salveze conducerea partidului implicată în condamnări şi procese pe rol în instanţele de judecată din România", a precizat Petru Movilă, într-o declaraţie de presă.

Robert Turcescu a adăugat că există şi multe altele considerente care au dus la acest demers parlamentar şi a criticat prezenţa la comisia pentru legile justiţiei a reprezentanţilor USR şi PNL. "Nu putem crede că oameni precum Florin Iordache şi alţii, care dădeau foc la ţară, practic, în ianuarie anul acesta, cu celebra Ordonanţă 13, astăzi s-au dat de trei ori peste cap şi au devenit nişte apărători ai justiţiei din România. Ne retragem şi pentru că raportul final pe cele două legi care vor primi astăzi vot final în Camera Deputaţilor conţin sute de pagini care ne-au parvenit cu doar o oră în urmă - chestiune care ridică nu doar semne de întrebare, ci ridică o mare problemă la ora actuală Parlamentului României. Cum putem gira prin votul nostru final o astfel de mascaradă? (...) Din păcate, nu ne-au urmat exemplul de a se retrage de la comisia specială la momentul respectiv şi colegii din opoziţia anti-PSD şi anume colegii de la USR şi de la PNL. Din păcate, faptul că ei au rămas în acea comisie specială crezând că vor putea lupta cu armele retoricii parlamentare şi cu instrumente parlamentare împotriva tăvălugului pesedisto-aldisto-udemerist, au rămas acolo şi au depus amendamente, unele dintre ele chiar susţinute şi de PSD, iar PSD va folosi acest prilej pentru a spune "iată am fost într-un for democratic în care toate partidele prezente au putut să îşi depună amendamente, şi culmea unele dintre ele chiar au trecut'", a afirmat Turcescu.

Potrivit acestuia, totul este o mascaradă şi este "trist" ca Florin Iordache să vorbească de la tribuna Parlamentului despre cât de bune sunt aceste legi şi cum vor îmbunătăţi ele sistemul juridic din România, "acelaşi Iordache care aparţine partidului de guvernământ ce a făcut miercuri praf legea de funcţionare internă a Camerei Deputaţilor în comisia de regulament".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.