Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Parlament: Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a cerut scuze de la Iohannis după o afirmaţie a deputatului PSD Bacalbaşa (VIDEO)

Nicolae Bacalbașa

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a stârnit un nou scandal în Camera Deputaţilor, după ce s-a adresat unui coleg cu un termen nazist, însoţit de afirmaţia "că tot avem preşedinte german". Gestul a fost urmat de intervenţii extrem de critice de la tribuna parlamentului, iar la final de o intervenţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care şi-a cerut scuze faţă de preşedintele Iohannis.

"Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale și culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuși eu nu înțeleg să suport și să admit mârlănia unui individ care pentru mine este unterrmechian, că tot avem președinte german, și care vorbește după ce am votat eu și colegii mei despre decizii rușinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt rușinoase și nerușinoase, sunt deciziile Parlamentului. Să facem politică, să ne înfruntăm, dar să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon", a afirmat deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, miercuri, în timpul ședinței de plen din Camera Deputaților.

Deputatul Ovidiu Gantz, reprezentantul minorităților germane l-a apostrofat pe Nicoale Bacalbașa, acuzând PSD de o amplă campanie de discreditare a președintelui României, Klaus Iohannis, și a etniei germane, pe care îi asociază cu regimul nazist.

"Şi eu sunt german, domnul deputat, şi ce legătură are asta cu rezimul nazist? Nu vă este ruşine să veniţi în Parlamentul României şi să vă adresaţi de maniera asta unui coleg? Nu vă este ruşine să faceţi acest lucru în raport cu preşedintele ţării? Mai mult decât atât, aceste mizerii nu sunt singurlare. Sunt parte a unei campanii ticăloase folosite de partidul dvs. la adresa minorităţii germane şi a preşedintelui ţării. Nu mai departe decât luna trecută consilierul de stat Varga şi-a permis să pună pe Facebook o asociere între preşedintele României şi dictatorul Adolf Hitler, cel mai mare criminal probabil din istorie. Vă înscrieţi pe această agendă? Comtinuaţi ce au făcut Vâlcov, Pop şi Vasilescu, reprezentanţi PSD, indivizi certaţi cu legea, sancţionaţi de CNCD. Este inadmisibil! Ştiţi că asta este infracţiune în România, să faci apologia terminologiei naziste? Nu vă este ruşine, domnule deputat? Nu aveţi ce căuta în Parlamentul României. Sunteţi o ruşine pentru România şi Parlament", a afirmat deputatul minorităţii germane, Ovidiu Ganţ.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, şi-a cerut scuze public pentru afirmaţiile lui Bacalbaşa, iar deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a solicitat sancţionarea deputatului PSD.

Ulterior, deptatul PSD Nicolae Bacalbașa și-a cerut scuze pentru terminologia folosită la adresa colegului său de plen. "Fără îndoială că utilizarea a fost impropie si fără îndoială că îmi cer scuze, dar am făcut acest lucru tocmai pentru a pune în discuție termenul de ciumă rosie, termenul nazist care mie îmi produce greață și care circulă cu multă susținere din partea unor partide din Opozitie", a completat Bacalbașa.

În final, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi-a cerut scuze inclusiv de la preşedintele Iohannis. "Doamnelor şi domnilor deputaţi, domnule deputat Ganţ, aş dori să-mi cer şi eu scuze pentru colegul meu, din partea grupului PSD, şi de asemenea să-mi cer scuze şi faţă de preşedintele României", a afirmat Ciolacu.

VIDEO (de la minutul 7):

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.