Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în PNL: Parlamentarii liberali își numără like-urile în teritoriu

pnl

Așteptatul congres al PNL este prefețat de scandaluri în teritoriu. Doi parlamentari liberali sunt implicați într-o cursă care stârnește pasiuni nebănuite și angrenează alți lideri de pe plan local. Se întâmplă la Craiova, unde deputatul Ionuț Stroe a fost înlocuit din funcția de președinte al organizației municipale de senatorul Mario Oprea, acesta din urmă fiind desemnat și candidat la funcția de primar al Craiovei, vacantată după ce Lia Olguța Vasilescu a devenit ministru.

Vezi și: Sorin Grindeanu contrazice teoria BOMBĂ lansată de Liviu Dragnea

Vezi și: Ion Cristoiu decriptează jocul lui Liviu Dragnea, în meciul cu Tudorel Toader

Ionuț Stroe a contestat decizia de schimbare din funcție și cea de desemnare a candidatului PNL atât la forurile județene, cât și la București. Pe lângă senatorul Mario Oprea, în cursa pentru șefia PNL Craiova s-au mai înscris deputatul Ionuț Stroe și Marcel Marcea, fost consilier județean și fost director al Inspectoratului de Stat în Construcții Dolj. Cei doi acuză nelegalități în organizarea alegerilor.

„Eu nu am nimic împotriva unei persoane anume, ci împotriva mimării opoziției la PSD. Tot ceea ce se întâmplă acum este pentru a conserva funcțiile unor oameni și nu pentru ca PNL să obțină un rezultat bun la alegerile locale. Este incredibil ceea ce se întâmplă. Au dispărut oameni din baza de date, nu se mai permite accesul la această bază, nu ne spune nimeni câte persoane au drept de vot, se interzice plata cotizațiilor pentru a-i împiedica pe oameni să vină la vot, astfel încât să vină doar cei doriți de actuala conducere. Au ajuns să verifice like-urile pe care le-am primit pe Facebook și să-i chestioneze pe oameni după ce mi-am anunțat candidatura. Nu am mai văzut așa ceva până acum“, a declarat Marcel Marcea, potrivit gds.ro.

Deputatul Ionuț Stroe i-a atacat și el pe Mario Oprea și pe Nicolae Giugea, președintele PNL Dolj. Stroe a postat pe pagina sa de Facebook un decalog al alegerilor dubioase de duminică pe care le consideră „aranjate“:

„Mic îndreptar de «aranjare» a alegerilor interne:

1. De teama competiției, se demite conducerea organizaţiei municipale – nestatutar și premeditat și se impune un președinte agreat (Mario Oprea – n.r.).

2. Se convoacă forțat și imediat organizarea de alegeri în organizație (!?!) fară a se consulta cu nimeni din PNL Craiova și în absența unui calendar de alegeri interne.

3. Se ridică din sediu documentele contabile și chitanțierele. Se interzice organizaţiei municipale dreptul de a mai încasa cotizaţiile membrilor săi.

4. Se refuză participarea la alegeri și încasarea cotizației a multor membri, invocându-se motive puerile. Se blochează plata cotizațiilor prin delegare, însă celor „agreați“ li se plătește din „oficiu“.

5. Se stabilește ca organizarea alegerilor şi încasarea cotizaţiilor să fie făcută la secretariatul organizaţiei judeţene şi nu la Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA).

6. Se convoacă selectiv prin sms ședința de alegeri, chemându-se inclusiv persoane care nu sunt membri cu drept de vot ai PNL Craiova.

7. Se refuză înregistrarea oricărei cereri sau solicitări la secretariatul organizației prin decizia „conducerii“.

8. Se blochează accesul celorlalți candidați la informații și date oficiale despre organizarea alegerilor: lista celor cu drept de vot – convocatorul, documente justificative de plată a cotizațiilor și lista nominală a tuturor candidaturilor.

9. Nu se comunică (căci nici nu există) nimănui calendarul alegerilor în întreaga filială Dolj, ci se stabileşte arbitrar doar data pentru cea de la Craiova.

10. Se utilizează cam prea mult telefoanele de «îmbărbătare» în scurta şi nestatutara campanie electorală internă.

Zâmbiți, mâine poate fi mai rău!“.

Ulterior, Stroe a completat acuzațiile: „Voi candida la președinția organizației PNL Craiova indiferent de modul în care se grăbesc unii să facă alegerile, generând și profitând de pe urma unui climat tensionat impus. Nu voi accepta însă ca PNL sa revină la „cooperative“ și la decizii luate prin comportamente arbitrare și abuzive (…). Mă întreb însă cum pot unii să creadă că vor putea convinge electoratul când în interior folosesc tehnici învechite, antiliberale și nedemocratice pentru a se fixa pe diverse funcții. Respectul și funcțiile se câștigă!“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.