Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în PNȚCD: Pavelescu vrea să-i dea afară din partid pe Terheș, Dăncuș și alții

Radu Pop
PNȚCD.RO
Aurelian Pavelescu, Cristian Terheș PNȚCD

Aurelian Pavelescu este pregatit sa-i dea afara din PNTCD pe europarlamentarul Cristian Terhes, viceprimarul de la Baia Mare Doru Dancus si altii care-l contesta la un CNC care va avea loc pe 6 mai, sustin surse convergente apropiata de Pavelescu.

Reactia lui Aurelian Pavelescu vine ca urmare a faptului ca cei doi au discutat cu parlamentarii care vor sa treaca la PNTCD, iar Pavelescu se opune venirii acestora, deoarece ar pierde puterea in partid.

Refuzul lui Aurelian Pavelescu de a-i primi pe respectivii parlamentari in PNTCD a fost confirmat ieri de multiple surse pentru Bugetul.

De asemenea, George Simion a confirmat pe data de 1 mai ca pana la 12 parlamentari fosti sau in prezent in AUR ar dori sa treaca la PNTCD.

Pe data 15 aprilie STIRIPESURSE.RO a relatat in premiera ca un grup de parlamentari sunt in discutii sa treaca la PNTCD si sa formeze un nou grup politic in Camera Deputatilor, urmand ca PNTCD sa ia o decizie intr-un CNC cu privire la venirea acestora in partid.

CNC-ul a fost convocat pentru data de 6 mai pentru a discuta insa despre situatia financiara a PNTCD.

Reactia lui Pavelescu contra lui Terhes si Dancus vine si ca urmare a faptului ca cei doi au descoperit datorii imense acumulate de partid, ca urmare a unor amenzi si confiscari dispuse de AEP, datorii pe care cei doi le-au adus la cunostinta membrilor din conducerea partidului.

Conform site-ului institutiei, referitor la "Situația sancțiunilor aplicate formațiunilor politice în anul 2021, cu ocazia misiunilor de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate de formațiunile politice în anii 2019-2020", PNTCD a fost amendat de AEP in 2021 cu 65.000 de lei si a dispus confiscarea sumei de 558.150 obtinuti de partid din activitati ilicite.

Sumele respective nu au fost contestate in instanta de catre PNTCD, contraventiile ramanand definitive. Nefiind platite amenzile si confiscarile in timpul prevazut de lege, sumele s-au trimis la ANAF pentru a fi recuperate, confirma surse institutionale.

La acest total de 623.000 de lei, mai exista alte zeci de mii de lei din datorii anterioare pe care PNTCD trebuie sa le plateasca.

Conform informatiilor verificate de STIRIPESURSE.RO, in cazul in care partidul nu plateste sumele datorate, ANAF se poate intoarce si contra membrilor biroului de conducere al partidului de la care sa recupere datoria.

Cristian Terhes este singurul europarlamentar al PNTCD iar Doru Dancus este presedinte CNC si viceprimar al municipiului Baia Mare.

Se pare ca iarasi sedintele PNTCD se vor lasa cu excluderi din partea lui Aurelian Pavelescu. Terhes si Dancus nu au raspuns solicitarilor STIRIPESURSE.RO pentru un punct de vedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.