Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Poliția Română - Un polițist suspendat din funcție pentru activitate sindicală s-a angajat director la o primărie

politia romana

Cosmin Dorel Andreica, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Satu Mare, a fost suspendat din Poliția Română, conform unei decizii, din considerente sindicale, conform FSNPPC, și ca urmare a cumulului de funcții. Conform unor surse judiciare, cazul va fi adus la cunoștința ANI, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Simona Halep revine ÎN FORȚĂ - Românca a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC) s-a sesizat cu privire la cazul unui agent de poliție din Satu Mare, care a fost suspendat din funcția pe care o ocupa, ca urmare a unor activități sindicale.

Conform declarației sale de avere, publicată de site-ul Agenției Naționale de Integritate, polițistul a fost angajat al Primăriei Sector 4, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ocupând funcția de director general adjunct.

"Este suspendat din Poliție pentru activități sindicale. Suspendarea are cel puțin două componente, una dintre ele suspendarea de drept pentru activități sindicale. El, din declarația de avere, este angajatul Primăriei Sector 4 la o direcție care implică o funcție publică, deci practic suntem într-o situație de conflict de interese. Suntem într-o zonă a manipulării polițiștilor pentru că el practic spune și afirmă public prin comunicările pe care le face că lucrează în interesul polițiștilor, dar practic este angajatul Primăriei Sector 4 pe o funcție publică de unde primește salariul. De la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), de la Inspectoratul de Poliție Satu Mare mai primește o normă de echipament și norma de hrană", a declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, președinte FSNPPC.

Conform liderului sindicatului polițiștilor, Inspectoratul de Poliție Satu Mare ar trebui să demareze procedurile legale de cercetare penală.

"Eu am mai făcut sesizări către MAI, sunt la a doua sesizare, dar nimeni nu a dezvoltat niciun fel de activitate în această zonă. Să înțeleg că e protejatul cuiva. Poziția mea este aceea de a se respecta legea în MAI și cei de la IPJ Satu Mare. Ar trebui să declanșeze procedura de cercetare penală și să îl revoce din funcția de activități sindicale pentru că a încălcat legea", a mai declarat Dumitru Coarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.