Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Poliție: Europol ACUZĂ IPJ Olt că pune polițiștii să repare o mașină cu care au oprit un adolescent beat

www.sokant.ro
politia nu treceti

Doi polițiști din Olt sunt presați să repare o autospecială a Poliției cu care au urmărit o mașină condusă de un adolescent beat, susține sindicatul Europol. Din cauza presiunii, spune Europol, polițiștii sunt timorați și ajung să nu mai intervină ferm de frica șefilor.

Potrivit Europol, zilele trecute, doi polițiști din cadrul IPJ Olt au urmărit în trafic o mașină care circula haotic, avea viteză mare și a fost la un pas să ia niște pietoni pe capotă și să lovească alte autoturisme, conform Mediafax.

Citește și: Decizie SURPRIZĂ a anchetatorilor, la șase luni de la dispariția Luizei Melencu: colegele fetei, chemate la audieri

Șoferul mașinii urmărite a accelerat, iar după aproximativ 15 kilometri de urmărire prin trafic „cu celebrul Logan de 1.4 benzină, ediție 2006”, șoferul autoturismului a încercat să evite blocajul de pe carosabil amplasat de polițiștii veniți în sprijin, însă a fost acroșat în lateral spate și scos de pe drum de cei doi polițiști care îl urmăreau.

Din autoturism au încercat să fugă 3 persoane, însă polițiștii le-au imobilizat imediat.

„Șoferul autoturismului, în vârstă de 16 ani, care evident că nu deținea permis de conducere, avea o concentrație alcoolică în sânge de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-a fost încredințată mașina tocmai de proprietar, care se afla și el printre cei 2 pasageri. Cu toate acestea, deși prin acțiunea lor ireproșabilă, au prins și scos din trafic un real pericol pentru toți ceilalți participanți la trafic, șefii celor doi polițiști au început să analizeze ei, secundă cu secundă, dacă au acționat corect. Mai mult, au început să pună presiune pe cei doi polițiști amenințându-i cu cercetarea disciplinară și administrativă dacă nu vor repara Loganul”, scrie Europol.

„Și în aceste condiții, când îți riști viața pentru a o proteja pe a altora, când accepți să mergi cu o autospecială de 13 ani prin podeaua căreia vezi asfaltul, când îți îndeplinești atribuțiile de serviciu și prinzi infractori, cum să vină niște idioți, frustrați că ei sunt polițiști doar cu numele, și prin calitatea de <șef>, să încerce să intimideze și să descurajeze?! Din cauza unor șefi ca și cei de la Olt, avem polițiști care sunt timorați, descumpăniți și care ajung să nu mai intervină ferm în situațiile în care sunt solicitați, de frică să nu vină șeful să le spună el că trebuia să procedeze altfel. Asemenea exemple sunt în fiecare județ, pentru că, din păcate, cei care ne conduc, nu au simțul realității și nu știu ce înseamnă să lucrezi sub presiune și să fii nevoit să iei decizii în câteva secunde. Îi felicităm pe cei doi protagoniști, agent principal Florea Mihai si agent principal Stanica Eugen, pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă, alături de agent Barbu Alexandru, agent Mitricioiu Adela si agent Șerban Claudiu, care au venit în sprijinul lor pentru blocarea autoturismului urmărit. De asemenea, le transmitem că vom fi alături de ei în situația în care vreun șef îndrăznește să îi găsească vinovați în urma cercetării administrative pentru avariile autospecialei”, mai scriu reprezentanții sindicatului.

În replică, IPJ Olt a dat publicității un comunicat de presă, în care arată că polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești, în timp ce se deplasau cu autospeciala pe raza comunei Oboga au pornit în urmărirea unui autoturism care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase utilizate de către oamenii legii.

Autoturismul respectiv, în care se aflau trei bărbați, s-a deplasat în direcția Oboga-Iancu Jianu, iar la ieșirea din comuna Iancu Jianu, la efectuarea bruscă a unui viraj la stânga, a fost acroșat de către autospeciala poliției. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale.

„În conformitate cu prevederile articolului 22 din Ordonanța Guvernului nr.121 din 1998 privind răspunderea materială a militarilor și a Instrucțiunilor nr.114 din 2013, Comandantul sau şeful unităţii care a constatat sau a luat cunoştinţă de producerea unei pagube dispune, în scris, de îndată, efectuarea cercetării administrative. Cercetarea se face de către comisia de cercetare administrativă din unitatea în care s-a produs paguba, respectiv la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt sau de la eşaloanele superioare ori de organele de control specializate și nu de la nivelul Secției de Poliției Rurală Bobicești”, susține IPJ Olt.

Întrebați dacă polițiștii sunt puși să plătească pagubele, reprezentanții IPJ Olt au răspuns că atât timp cât nu este finalizată cercetarea, nu se poate vorbi de plata vreunei pagube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.