Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în privinţa Ierusalimului: Turcia critică ţările arabe pentru reacţia slabă

turkishminute.com
erdogan si qatar

Turcia consideră că ţările arabe au avut o reacţie slabă la decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului şi că acestora le este teamă să nu supere Washingtonul, conform Reuters. Preşedintele turc, Tayyip Erdogan, care a acuzat SUA că ignoră dorinţele Palestinei privind Ierusalimul de Est şi că "ignoră legea internaţională”, a invitat liderii a peste 50 de ţări musulmane la un summit la Instabul, miercuri, pentru a cădea de acord asupra unui răspuns.

Ierusalimul este al treilea tărâm sfânt al Islamului şi este la baza conflictului dintre palestinieni şi israelieni. Deşi decizia luată de Trump a deranjat multe ţări musulmane, puţine dintre acestea au avut tonul dur al Turciei, care a avertizat că mişcarea va duce către un "conflict mondial de lungă durată”.

Ministrul turc de Externe Mvlut Cavusoglu a declarat că unele dintre ţările invitate încă nu au anunţat pe cine vor trimite la summitul de la Instanbul. "Unele ţări arabe au avut răspunsuri slabe. Se pare că unii sunt foarte timizi faţă de Statele Unite”, a spus ministrul turc de Externe. El a adăugat că Egipt şi Emiratele Arabe Unite îşi vor trimite miniştrii de Externe, în timp ce Arabia Saudită încă nu a comunicat în ce fel va participa. Toate cele trei ţări au legături delicate cu Turcia.

Alte ţări nu au precizat pe cine vor trimite, a spus Cavusoglu. El consideră că întâlnirea Organizaţiei pentru Cooperare Islamică trebuie să răspundă atitudinii Washingtonului, care "crede că poate face ce vrea pentru că este o putere la nivel mondial”. "Vom face apel către ţările care n-au recunoscut Palestina să o facă acum. Vrem ca Statele Unite să se răzgândească”, a adăugat ministrul de Externe al Turciei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.