Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Republica Moldova! Opoziția NU recunoaște rezultatele alegerilor: 'Au fost furate ca niciodată'

ZiarulNational.md
Maia Sandu / Andrei Năstase

Blocul electoral ACUM din  Republica Moldova nu recunoaște rezultatele alegerilor parlamentare de duminică. Co-preşedintele ACUM, Maia Sandu, a declarat că rezultatele scrutinului legislativ "nu reflectă voinţa oamenilor". "Aceste alegeri au fost furate ca niciodată, iar rezultatele nu reflectă voinţa oamenilor. Noi, blocul ACUM, nu recunoaştem alegerile drept libere şi corecte", a afirmat Sandu, care a subliniat că "regimul PDM-PSRM a vrut să anuleze total vocile democraţiei, din ţară, dar şi din afara ei", relatează Agerpres.

Citește și: Ovidiu Ioanițoaia DISTRUGE arbitrajul din fotbalul românesc: 'Fluierașii noștri își fac de cap pentru că nu-i trage nimeni de mânecă'

Totodată, Maia Sandu a cerut observatorilor străini să nu recunoască rezultatul scrutinului de duminică. "Noi le solicităm respectuos observatorilor internaţionali să nu se grăbească să recunoască aceste alegeri drept libere şi corecte, indiferent de rezultatele acestor alegeri. Noi trebuie să luptăm pentru alegeri libere şi corecte şi pentru readucerea ţării pe făgaşul democraţiei. Miza nu este doar guvernarea pentru următorii patru ani de zile. Miza este funcţionarea statului pe baza unor principii democratice şi a supremaţiei legii de aici încolo", a adăugat co-preşedintele ACUM.

La rândul său, celălalt co-preşedinte al ACUM, Andrei Năstase, a anunţat că "fraudarea alegerilor parlamentare va face obiectul unei anchete detaliate şi transparente". "Vinovaţii vor fi pedepsiţi, iar faptele lor, dovedite, vor fi comunicate public cu maximă transparenţă. Nimic nu poate fi construit în Republica Moldova dacă nu stabilim, o dată pentru totdeauna, cine se face vinovat de atentatele repetate la democraţie şi la regulile electorale ale acesteia", a spus Năstase.

Citește și: Un membru CSM s-a dezlănțuit înainte de discuțiile de la Palatul Victoria pe OUG7: 'De la un pretext, au apărut peste noapte tot felul de balauri juridici'

Blocul electoral ACUM a obţinut, la alegerile de duminică, 26,41% din voturi, fiind devansat doar de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, care a avut susţinerea a 31,32% dintre alegători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.