Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Ioanițoaia DISTRUGE arbitrajul din fotbalul românesc: 'Fluierașii noștri își fac de cap pentru că nu-i trage nimeni de mânecă'

Europa FM
Ovidiu Ioanitoaia

Ovidiu Ioanițoaia critică în ultimul său articol arbitrajul din Liga 1. El a trecut în revistă ultimele gafe făcute de „centrali” și trage un semnal de alarmă asupra crizei arbitrajului nostru. Ioanițoaia consideră unele momente din ultimele etape evidente și nu înțelege cum cei puși să arbitreze nu au văzut momentele cheie: „Întreb însă ceilalți membri ai brigăzii ce păzeau, dormeau în ghete?!”, se întreabă retoric jurnalistul.

Citește și: SURPRIZĂ! Ce afacere dețin nașii Olguței Vasilescu - LOVITURA dată de aceștia

"Notam aici după consumarea a 7-8 etape că arbitrajul din Liga 1 s-a îmbunătățit. Că se mai comit erori, dar nici atât de grave și nici atât de dese ca în sezoanele precedente. Din păcate, pe măsură ce sezonul regulat a înaintat, căruța cu cavalerii fluierului s-a împotmolit. Ba chiar s-a stricat.

Balul gafelor a fost deschis, runda trecută, de Adrian Cojocaru, care i-a refuzat FCSB-ului un penalty indiscutabil la Chiajna, într-un meci care se va termina 0-0. Cum am mai scris despre asta miercuri, nu insist. Reamintesc doar că arbitrul gălățean s-a făcut că nu vede când Marc a ridicat piciorul foarte sus și l-a lovit cu gheata în cap, ori l-a șters, pe Dennis Man. 11 metri evident.

Deoarece faultul a avut loc în prelungiri (90+2), iar Cojocaru îl iertase de eliminare pe Ropotan, se poate afirma că el a fluierat contra FCSB. Că roș-albaștri au jucat slab cu Concordia Chiajna, departe de pretenții, e altă mâncare de pește. Fără legătură cu greșelile „centralului” gălățean.

Vineri, la Sepsi-Viitorul, altă remiză albă, Marcel Bârsan a făcut-o de oaie mai rău ca toți! În minutul 47, fundașul gazdelor, Ousmane Viera, l-a atacat violent pe Ianis Hagi, cu ambele picioare pe genunchiul drept, iar Bârsan nu numai că n-a arătat cartonașul roșu, dar nici măcar n-a acordat fault! Intrarea a fost una de-a dreptul criminală. Având intensitate, a părut intenționată, urmând să-l rupă pe Ianis, să-l scoată din meci sau măcar să-l bage în sperieți. Vorba lui Porumboiu, așa fault „nu vezi nici în campionatele sătești, unde se joacă cu cuțitele la brâu!”.

Dacă Ianis a avut noroc că ivorianul nu l-a prins cu piciorul în pământ, de aceea a scăpat numai cu rănile provocate de crampoanele fundașului, Marcel Bârsan, recent inclus pe lista FIFA!, nu poate invoca nicio scuză. Bine plasat, era dator să intervină prompt și să-l trimită pe atentator la cabine. Să admitem însă că a avut un moment de amnezie, să fim îngăduitori cu el. Întreb însă ceilalți membri ai brigăzii ce păzeau, dormeau în ghete?!

Pentru o agresiune gen Viera nu există și nu trebuie să existe înțelegere. Întrucât unui african de 32 de ani i-au lipsit câțiva centimetri să distrugă genunchiul și, implicit, cariera unuia dintre cei mai promițători tineri fotbaliști tricolori, toleranța față de gestul lui Viera trebuie să fie zero! Oricât a încercat clubul să-l apere, directorul sportiv al lui Sepsi, Janos Bokor, s-a referit la „o lovitură oribilă”. Ca atare, Comisia de Disciplină e obligată să-l suspende exemplar pe ivorian. Ca el să priceapă că a venit în România să câștige o pâine, nu să-și schilodească adversarii.

La fel, ar trebui ca onor CCA să-l oprească pe Bârsan de la delegări până la încheierea stagiunii. Altminteri, ascensiunea acestuia, împins spre FIFA în ideea perspectivei la 37 de ani!, ilustrează criza arbitrajului nostru. Unde e asemenea debandadă încât la un examen recent li s-a spus candidaților că la câteva întrebări pot da ce răspuns vor, deoarece orice variantă e valabilă!

Colac peste pupăză, sâmbătă seara, la Poli Iași-CFR, 0-1, „centralul” Iulian Călin a călcat și el în străchini! L-a eliminat corect pe Culio, după care însă, de necrezut, de neimaginat, n-a sancționat piedica pusă de clujeanul A. Mureșan lui P. Petre (76). Spre deosebire de posibilul penalty din minutul 36, eventualul fault asupra lui Bordeianu, cel refuzat Iașiului a fost în afara oricărui dubiu! Dacă te consideri arbitru, n-ai cum să nu-l acorzi. Fluierașii noștri își fac însă de cap pentru că nu-i trage nimeni de mânecă. Iar la răspundere, nici atât", a scris Ovidiu Ioanițoaia pe blogul Gazetei Sporturilor.

Citește și: Aroganță marca Donald Trump - vrea să schimbe tradiţia sărbătorii naţionale a SUA! Ce ar urma să se întâmple pe 4 iulie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.