Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Secuime. Cum își bate joc un primar UDMR de o sentință judecătorească

steagul secuiesc

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a  fost silită  să se  conformeze,  la solicitarea unui executor judecătoresc, o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei, steagul secuiesc și steagul municipiului din primărie. În schimb, edilul Raduly Robert a ales  o  nouă formă de a  lua peste picior decizia instanței.

„Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, un nostalgic al Ungariei Mari, a refuzat să pună în executare această sentință definitivă, motiv pentru care am apelat la serviciile unui executor judecătoresc care a pus în executare sentința. Urmare somației primite, primarul UDMR a pus în executare sentința definitivă și a îndepărtat toate steagurile din Primăria Miercurea Ciuc, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene. În locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat în primărie steagul negru de doliu”, scrie dantanasa.ro.

În luna februarie a acestui an, Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.