Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în SUA: Jucătoarele din națională au refuzat să intoneze imnul la mondialul de fotbal

Valuri de indignare au răbufnit în Statele Unite, în special pe rețelele de socializare, după ce majoritatea echipei naționale a ales să nu cânte imnul înainte de meciul de debut al Cupei Mondiale de fotbal feminin FIFA împotriva Vietnamului.

În timp ce adversarele vietnameze au intonat Song of a Marching Army, multe membre ale echipei americane au rămas tăcute în timpul interpretării imnului național, scrie mediafax.ro.

Cele două imnuri naționale au fost intonate înainte ca deținătoarea trofeului să învingă Vietnamul cu 3-0, grație unei duble a Sophiei Smith și a unui gol al lui Lindsay Horan, la Eden Park din Auckland, în Noua Zeelandă.

Doar cinci dintre cele 11 jucătoare americane și-au pus mâinile deasupra inimii, în timp ce celelalte au ales să își țină brațele lângă corp sau la spate în timpul interpretării imnului.

Horan, Julie Ertz și Alyssa Naeher au fost singurele membre ale echipei care au cântat imnul.

Răspunsul discret a stârnit furia unor fani americani pe rețelele de socializare, care au criticat pentru lipsa de respect.

Vedeta americană Megan Rapinoe, de două ori câștigătoare a Cupei Mondiale și medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a declarat în 2019 că "nu va pune niciodată mâna pe inimă" și "nu va mai cânta niciodată imnul național".

Jucătoarea în vârstă de 38 de ani, o susținătoare declarată a drepturilor LGBTQ și a egalității de gen, care joacă în ultima sa Cupă Mondială, a fost printre primele sportive care au îngenuncheat în timpul interpretării imnului la ediția din 2016.

Ea a făcut acest lucru pentru a-și exprima solidaritatea cu Colin Kaepernick, fostul fundaș al echipei San Francisco 49ers, care a îngenuncheat înaintea meciurilor din Liga Națională de Fotbal american pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la brutalitatea poliției și nedreptatea rasială.

US Soccer a votat în 2020 pentru a anula o regulă care le cerea jucătorilor să stea în picioare în timpul imnului național, după ce aceasta a fost instituită în 2017 în urma protestelor de pe teren.

În 2021, toate jucătoarele echipei americane de fotbal feminin, cu excepția uneia, au îngenuncheat în semn de protest înainte de meciul cu Australia.

La Cupa Mondială FIFA de anul trecut din Qatar, jucătorii iranieni au ales să nu cânte imnul național al țării în semn de protest în timpul meciurilor din faza grupelor, fanii huiduind din tribune.

Echipa a stat în tăcere în semn de susținere a protestelor din Iran, care au urmat după moartea în custodia poliției a lui Mahsa Amini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.