Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în SUA: Serviciile l-au interceptat pe Donald Trump în timp ce îi făcea o promisiune unui lider străin

Donald Trump nebun

O posibilă promisiune pe care preşedintele Donald Trump i-ar fi făcut-o unui lider străin într-o convorbire telefonică supravegheată de serviciile de informaţii americane şi în urma căreia acestea din urmă au iniţiat o investigaţie cu privire la conţinutul ei ar implica Ucraina, scrie vineri cotidianul The Washington Post, citat de agenţia EFE.

Trump a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu două săptămâni înaintea datei unei plângeri interne formulate de un membru al comunităţii serviciilor de informaţii americane pe 12 august, dar sursele citate de The Washington Post sub acoperirea anonimatului nu au lămurit dacă promisiunea i-a fost făcută direct lui Zelenski, informează agerpres.ro.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Trump a negat joi că i-ar fi promis ceva ''inadecvat'' vreunui lider străin. ''Încă un fake news al presei, nu se mai opresc niciodată! Practic de fiecare dată când vorbesc la telefon cu un lider străin, înţeleg că pot fi ascultat de diferite agenţii ale SUA, nemaivorbind de cele ale ţării respective. Nu e nicio problemă!'', a scrie preşedintele american pe Twitter.

''Cunoscând toate acestea, este cineva atât de prost încât să creadă că eu i-aş spune ceva inadecvat unui lider străin într-o convorbire potenţial atât de 'dens populată'? Oricum, eu voi face numai ceea ce este corect şi ceea ce este bine pentru SUA!'', a continuat Trump în postarea pe care a încheiat-o cu mesajul: ''Preşedinte hărţuit!''

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

În acest caz a fost audiat joi de Comitetul de Informaţii din Camera Reprezentaţilor inspectorul general al comunităţii americane de informaţii, Michael Atkinson, cel care a informat Congresul despre acea plângere internă. Audierea sa a durat trei ore, dar el a refuzat să vorbească despre conţinutul plângerii, invocând argumentul că nu este autorizat să o facă.

La rândul său, directorul comunităţii americane de informaţii, Joseph Maguire, a refuzat să transmită legislativului o copie a plângerii sau să detalieze conţinutul acesteia, refuz care a creat tensiuni între el şi preşedintele Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentaţilor, Adam Schiff. Joseph Maguire a acceptat totuşi să fie şi el audiat de această comisie pe 26 septembrie.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.