Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în tenis: Maxence Broville, jucătorul francez, suspendat pentru șapte ani din cauza corupției

Guliver/GettyImages
tenis

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că tenismanul francez Maxence Broville a fost suspendat din acest sport pentru o perioadă de şapte ani şi amendat cu 5.000 de dolari pentru necooperare cu o anchetă a ITIA, scrie DPA.

Broville, care în 2023 a ocupat la un moment locul 708 ATP, a respins toate acuzaţiile legate de trucarea rezultatelor unor meciuri în 2017 şi 2018. O audiere a avut loc în faţa ofiţerului independent de audiere anticorupţie (AHO) Charles Hollander la 5 ianuarie 2024, potrivit Agerpres.

Hollander a considerat că Broville este vinovat pentru încălcările articolelor care se referă la obligaţia sportivilor de a colabora la investigaţiile ITIA, inclusiv refuzul de a prezenta dispozitivele personale spre examinare atunci când a fost emisă o cerere scrisă.

Broville a fost suspendat provizoriu din 20 iunie 2023, iar timpul executat sub suspendare provizorie va fi creditat din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea acestuia se va încheia pe 19 iunie 2030.

În perioada de ineligibilitate, sportivului i se interzice să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat de ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Federaţia Franceză de Tenis, Wimbledon şi USTA sau orice asociaţie naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.