Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL În timp ce PNL tace, USR cere DEMISIA lui Mihai Chirică, după ce a fost trimis în judecată pentru CORUPȚIE: 'Afectează grav credibilitatea Primăriei'

inquamFOTO
chirica iaurt

Liderul USR Iaşi, deputata Cosette Chichirău, afirmă că aşteaptă demisia primarului Iaşiului, Mihai Chirica, de la PNL, întrucât afectează credibilitatea Primăriei, după trimiterea edilului în judecată pentru abuz în serviciu.

”Mă aştept ca Mihai Chirica să demisioneze din funcţia de primar. Atâta vreme cât ocupă această funcţie, el afectează grav credibilitatea instituţiei. Pe bună dreptate, ieşenii se vor întreaba câtă încredere să aibă într-un primar trimis în judecată pentru fapte comise în calitate de viceprimar”, a scris pe Facebook liderul USR Iaşi, deputata Cosette Chichirău.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Ea adaugă că se răzbună anii în care primarul Iaşiului ”a făcut sluj în faţa baronetului pesedist”.

”Procesul care a fost trimis astăzi în instanţă este legat de aranjamentele pe care Chirica le-a făcut cot la cot cu şeful lui, Gheorghe Nichita. Chirica trebuie să plece pentru că aşa este normal. În urmă cu câţiva ani, îi cerea lui Dragnea să facă un pas înapoi pentru că era trimis în judecată. Acum a venit rândul lui”, adaugă liderul USR Iaşi.

Citește și: Purtătorul de cuvânt de la Matei Balș: Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini

Primarul Mihai Chirica a fost trimis miercuri în judecată, alături de alte cinci persoane, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii ieşeni arată că, în anul 2013, când era viceprimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica ar fi întocmit caietul de sarcini pentru achiziţionarea a patru autoturisme Skoda, astfel încât doar maşinile acestei mărci să poată fi în final cumpărate.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, dar şi alţi trei funcţionari ai primăriei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 500.000 de lei.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că este surprins că a fost trimis în judecată, adăugând că vrea ca procesul să să fie cât mai scurt, iar instanţa să judece cu înţelepciune şi celeritate.

Citește și: USR pune umărul la întoarcerea oamenilor lui Dragnea la butoane! O fostă colaboratoare a Securității, unsă șefă de ministrul Claudiu Năsui!

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.