Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în USR: 3 consilieri locali au fost excluși din partid pentru o alianță cu 'baronul Iulian Dumitrescu'

usr

Biroul Județean al Filialei USR Prahova a decis în unanimitate excluderea din partid a trei consilieri locali din primăria Ploiești, anume Costel Andreescu, Anca Popa și Răzvan Enescu, după ce aceștia au votat înlăturarea viceprimarului USR.

„Excluderea vine în urma semnării de către aceștia, alaturi de grupul de consilieri al PNL, a unui proiect de hotărâre a Consiliului Local prin care se revocă viceprimarul USR al Municipiului Ploiești, Magdalena Trofin. Cei trei consilieri mai sus mentionati s-au situat în mod fără echivoc în afara USR și în opoziție cu principiile USR; având în vedere acțiunea în afara partidului, fara consultarea organelor statutare, acțiunea împotriva interesului și imaginea partidului, precum și susținerea acestora pentru interesele ilegitime ale baronului local PNL, Iulian Dumitrescu”, potrivit unui comunicat al partidului.

USR a demarat demersurile legale la Prefectura Prahova pentru ca cei 3 consilieri locali să își piardă mandatul revenit în urma alegerii pe liste de partid.

Consiliul Local (CL) Ploieşti a aprobat un proiect privind revocarea din funcţie a viceprimarului Magdalena Trofin (USR), motivele invocate de semnatarii acestuia în referatul de aprobare făcând referire la o slabă gestionare a bugetului, hărţuirea unui funcţionar public din Direcţia Economică prin neacordarea concediului de odihnă conform solicitărilor şi cererea de note explicative în mod repetat, precum şi la îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor privind spitalele din subordinea sa.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a arătat că, din punctul său de vedere, discuţia referitoare la Trofin este una strict politică, punctând că a preluat atribuţiile referitoare la spitale din subordinea viceprimarului pentru că spitalele reprezintă un proiect prioritar pentru el şi doreşte să se ocupe personal de acesta.

La rândul său, Magdalena Trofin a invocat "răfuieli interne şi răzbunări", explicând că îşi va spune părerea de fiecare dată şi va vota în consecinţă atunci când va constata că anumite proiecte nu sunt în interesul cetăţenilor.

Totodată, ea a spus că "problemele nu se rezolvă cu voturi la comandă, voturi în orb", ci pe calea comunicării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.