Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL într-un spital din România - Managerul i-a lăsat pe angajați fără sporuri pe motiv că au salarii prea mari

tion.ro
chirurgi operatie

Scandal la Spitalul Municipal Oradea, acolo unde managerul instituției a tăiat sporurile angajaților. Personalul afectat nu s-a lăsat și a mers direct la Inspectoratul Teritorial de Muncă, acolo unde a reclamat situația.

"Managerul Spitalului Municipa Oradea, Dacian Foncea, a fost reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor după ce a decis să reducă la minim sporurile pentru gărzile medicilor, economisind peste 300.000 lei lunar. Reducerea s-a aplicat atât în cazul gărzilor din timpul săptămânii, pentru care sporurile au fost reduse de la 75% la 10%, cât şi pentru cele din weekend-uri şi sărbători legale, reduse de la 100% la 20%", scrie Adevărul.ro.

„Decizia a fost de diminuare a sporurilor, care fuseseră stabilite la limite maxime. Hotărârea a născut foarte multe nemulţumiri în rândul medicilor, care m-au reclamat inclusiv la ITM. A venit controlul, s-a constatat respectarea prevederilor legale şi gata. Eu consider că medicii au suficient de mare salariu încât sporul de gărzi să nu-l dau maxim”, a declarat managerul Dacian Foncea, conform Adevărul.ro.

Citește și: Traian Băsescu, IEȘIRE PROMPTĂ după achitarea lui Mitică Dragomir: 'Mulţi mă veţi critica, dar nu pot să n-o spun public' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.