Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între europarlamentarii români din cauza situației din Republica Moldova

Parlamentul European 3

Dupa ce a cerut activarea articolului 7 pentru tara sa, adica suspendarea dreptului de vot al Romaniei in Consiliu, Cristian Preda a luat la tinta Republica Moldova.

Din cauza situatiei ingrijoratoarea de la Chisinau, vom discuta maine in Parlamentul European evenimentele recente din Republica Moldova.

Din cauza lui Cristian Preda, vom discuta R Moldova la "urgente de drepturile omului", intr-o "companie selecta" - alaturi de Somalia si Burundi.

Incapabil sa faca distinctia dintre importanta strategica a relatiei UE - Republica Moldova si derapajele interne de la Chisinau, Cristian Preda, exploatat in orb, cere Comisiei Europene si SEAE nu doar reconsiderarea suportului macrofinanciar (MFA) dar si anularea asistentei financiare de sprijin bugetar pentru R Moldova. Asemenea "bombe nucleare" au potential sa arunce in haos situatia de peste Prut. Anularea asistentei financiare de sprijin bugetar ar fi un pret si un semnal politic pe care niciun partid din Republica Moldova nu l-ar putea gestiona.

Sa fim bine intelesi, decizia prin care alegerile pentru Chisinau au fost invalidate este odioasa, insa solutia nu este decuplarea R Moldova de la trenul UE.

Este necesar un semnal puternic catre Chisinau asupra anormalitatii situatiei actuale, o reactie ferma si proportionala, dar nu impingerea masinii in zid. 2018 nu trebuie sa repete 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.