Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între Italia şi ONU: Se face apel la acţiune pentru rezolvarea problemelor din Liban

FOX2now.com
libia

Italia s-a apărut miercuri în faţa unor acuzaţii venite din partea ONU, care a calificat marţi drept 'inumană' cooperarea cu Tripoli pentru a-i bloca pe imigranţi în Libia, făcând apel la un mai mare angajament internaţional în acest dosar, transmite AFP. "Pentru noi, drepturile omului au fost, sunt şi vor rămâne o chestiune la care nu vom renunţa. Însă ştim că a denunţa nu este suficient, trebuie acţionat", a declarat în parlament ministrul de interne, Marco Minniti.

Ministerul de Externe al Italiei a transmis încă de marţi seară într-un comunicat că Roma cere "de luni de zile tuturor actorilor implicaţi să îşi multiplice acţiunile şi eforturile în Libia pentru a le asigura condiţii acceptabile şi demne" imigranţilor reţinuţi în aceste centre. Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a denunţat marţi cu fermitate suferinţele acestor imigranţi, spunând că "această sclavie a timpurilor moderne" constituie "o insultă pentru conştiinţa umanităţii".

"Comunitatea internaţională nu poate continua să închidă ochii la ororile inimaginabile îndurate de imigranţi în Libia şi să pretindă că situaţia nu poate fi rezolvată decât prin îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie", a insistat el.

Minniti a răspuns oferind ca exemple eforturile Italiei în favoarea repatrierii voluntare a 9.500 dintre aceşti imigranţi în acest an spre ţara lor de origine şi viitorul transfer a o mie de persoane 'fragile' (femei, copii, persoane în vârstă) spre ţări terţe. "Alternativa nu poate să fie resemnarea în faţa imposibilităţii de a gestiona fluxurile migratorii şi oferirea către traficanţii de fiinţe umane a cheilor democraţiei europene", a insistat ministrul italian.

Pentru asta, este nevoie de o luptă nemiloasă împotriva reţelelor de traficanţi, dar şi de crearea "de condiţii credibile pentru reglementarea în mod legal a chestiunii migratorii", a adăugat el.

În afară de acuzaţiile ONU, media italiene au difuzat în buclă miercuri un reportaj al postului american de televiziune CNN care arată imigranţi vânduţi la licitaţie în Libia. "Acest vânzări nu sunt decât o variantă o ororii pe care o ştim", a comentat fostul ministru de externe Emma Bonino, conform Agerpres. "Bărbaţi, femei şi copii sunt supuşi sclaviei, violaţi, bătuţi, îngrămădiţi unii în alţii. Toate acestea sunt cunoscute de mult timp", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.