Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între Polonia și Italia pe tema refugiaților

Polonia

Un ministru polonez a acuzat vineri Italia că încearcă să şantajeze ţările din estul Europei ameninţându-le cu tăierea fondurilor europene dacă nu dau dovadă de solidaritate în criza refugiaţilor, relatează Reuters.

Premierul italian Matteo Renzi a declarat la Bruxelles că statele est-europene ar trebui să ajute în criza migraţiei dacă nu vor să piardă cota care le revine din fondurile UE pentru dezvoltare. 'Prim-ministrul Renzi nu poate şantaja pe nimeni', a declarat presei ministrul polonez pentru afaceri europene, Konrad Szymanski, în marja summitului. Polonia, Slovacia, Ungaria şi Cehia se află printre oponenţii cei mai fermi ai planului UE de redistribuire a refugiaţilor între statele membre UE pentru ca acestea să împartă povara celui mai grav aflux migrator din Europa de după Al Doilea Război Mondial. Szymanski a afirmat că Polonia nu a arătat cu degetul spre Italia în momentul în care criza din zona euro se afla la apogeu şi a precizat că Italia ar trebui să dea dovadă de o reţinere similară în ceea ce priveşte migraţia.

'Era o vreme când premierul italian era cel găsit culpabil pentru situaţia în care moneda unică s-a aflat în pragul colapsului. Ne-am aştepta ca premierul Renzi să dea dovadă de aceeaşi sensibilitate şi de o bună memorie', a spus el. În jur de o treime din bugetul UE de peste 1.000 de miliarde pentru 2014-2020 este repartizată pentru proiecte în ţările mai sărace din estul Europei, foste ţări comuniste, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.