Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între Turcia și Arabia Saudită: Supercupa Galatasaray-Fenerbahce a fost anulată, după un gest al arabilor

Finala Supercupei Turciei dintre Galatasaray și Fenerbahce, programată vineri în capitala Arabiei Saudite, Riad, a fost anulată pe fondul unei dispute între cluburi și autoritățile saudite, a anunțat postul turc de televiziune NTV, citat de Reuters.

Potrivit sursei, Galatasaray și Fenerbahce declaraseră că nu vor juca în finala de pe stadionul Al-Awwal Park dacă nu li se va permite să poarte tricouri cu numele fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk, în timpul încălzirii dinaintea meciului.

Presa turcă a declarat că oficialii saudiți au respins această cerere, deși nu a fost clar de ce, mai transmite NTV, citat de Reuters. Meciul coincide cu aniversarea a 100 de ani de la înființarea Republicii seculare turce.

Reacția primarului Istanbulului

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a anunţat, în social media, că programul transportului public în metropolă a fost prelungit pentru ca toţi cei care doresc să poată întâmpina la aeroport echipele Galatasaray şi Fenerbahce, care au refuzat să joace Supercupa la Riad, după ce autorităţile saudite au refuzat un omagiu pentru Mustafa Kemal Ataturk.

“Am prelungit programul şi suplimentat transportul cu autobuzul şi metroul până dimineaţă pentru cetăţenii noştri care vor merge la aeroporturi pentru a-i întâmpina pe fotbaliştii de la cluburile sportive Fenerbahçe şi Galatasaray. Mustafa Kemal Atatürk şi imnul nostru naţional sunt 'linia noastră roşie'. Cu mândrie”, a notat Imamoglu pe Twitter.

“Ceea ce s-a întâmplat într-o ţară străină în legătură cu memoria spirituală a lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turcia, a întristat profund naţiunea noastră. Cu toate acestea, cele două cluburi distinse ale noastre au luat atitudine în numele naţiunii noastre şi au făcut ce trebuia. Acest meci nu mai este o rivalitate, ci un meci naţional...”, a mai scris el.

Precizările cluburilor

Federaţia turcă, Fenerbahce şi Galatasaray au evitat să dea detalii, într-un comunicat comun, precizând că meciul a fost amânat din cauza unor probleme de organizare.

„Pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a Republicii noastre şi a Federaţiei Turce de Fotbal în străinătate, am organizat un eveniment împreună cu cluburile noastre care să contribuie la valoarea de marcă a fotbalului turc şi a cluburilor noastre,

Supercupa din 2023, care trebuia să se joace vineri, 29 decembrie 2023, de la ora 20.45, a fost amânată pentru o dată ulterioară, ca urmare a deciziei comune luate de cluburile noastre din cauza unor probleme de organizare.

Dorim să mulţumim Federaţiei de Fotbal, instituţiilor şi organizaţiilor relevante din ţara gazdă pentru eforturile depuse până în prezent în vederea organizării Supercupei.

Federaţia Turcă de Fotbal

Clubul Sportiv Fenerbahçe

Clubul Sportiv Galatasaray”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.