Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL între un ministru şi un jurnalist: Transplantul pulmonar, mărul discordiei

scandal

Scandal în direct la TV între un jurnalist şi un ministru. Transportul pulmonar a fost mărul discordiei dintre jurnalista Paula Rusu şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Totul s-a întâmplat la TVR, la emisiunea Emmei Zeicescu.

Citeşte şi: SCENE INCREDIBILE la TVR: Jurnalista Emilia Șercan a plecat, în LACRIMI, din emisiunea Eugeniei Vodă

"Sunt foarte atentă la nuanțele domnului Ministrul al Sănătății, Florian Bodog care este chirug și care spune lucruri printre rânduri, fără subiect și predicat: “vom face transplant la spitalul Sfânta Maria, dar doar pentru pacienții cu anumite probleme pulmoare.” Să vă traduc, vom face transplant la Sfânta Maria pentru pacienții cu cele mai ușoare probleme pulmonare care au nevoie de transplant. Pentru restul AKH Vinena va face transplantul…. Doctorii austrieci ne-au promis că vor opera încă 10 români.

Afirmația mea l-a scos din sărite pe Ministrul Florian Bodog, care intervine revoltat prin telefon.

– Nu știu cine a citit!

– Paula Rusu, jurnalist!

– Exact așa a făcut și când am făcut interviul, a răstalmăcit, a denaturat ce am spus eu în interviu și îmi pare foarte rău . Eu am spus următorul lucru, am spus ca AKH își va continua activitatea cu noi pentru pacienții români. După care a fost o întrebare din sală care a spus bun, ok, dar cei de la Spitalul Sfânta Maria vor face transplant. Și am spus da, cei de la Sfânta Maria vor face anumite categorii de transplant, pot face anumite categorii de transplant. …. Deci pacienții se adresează pentru evaluare la spitalul Sfănta Maria și au libertatea fie dacă echipa medicală de acolo stabilește că poate să o opereze îî operează, dacă nu, îi trimit la AKH. Este exact același protocol pe care l-am avut înainte cu AKH. Intr-o prima parte vor efectua încă 10 transplanturi…

– Cum îi alegeți pe cei care vor fi operați experimental în România? Dar pe cei care pleacă?

– Este afimația dvs că vor fi operați experimental. Eu am spus că pacienții vor fi examinați de orice echipă medicală din România…. Se eschivează de la răspuns domnul ministru.

– Cazurile grave pleacă sau cazurile grave se vor opera în România? Insist pentru că domnia sa știe răspunsul, dar chirurgul Bodog se ascunde după scaunul de politician.

Citeşte şi: Interesele marilor puteri, aproape de graniţa României: Cum se vrea pătrunderea 'prin efracţie'

– Cred că am raspuns la această întrebare , spune Florian Bodog și închide nervos telefonul.

Lămurirea vine de la profesorul Radu Deac, chirurg cu numeroase transplanturi de inimă făcute a Insitutul Inimii de la Târgu Mureș, directorul Agenției Naționale de Trasplant, prezent în studio: “un centru care începe acum transplantul, nu poate opera pacienții cel mai grav bolnavi”.

Așadar: transplantul pulmonar de la Sfânta Maria va fi făcut numai pentru pacienții cu cea mai ușoară indicație de transplant. De ce nu recunoaște ministrul public? Pentru ca știe că spitalul doctorului Copcă are o serie de probleme:

doctorul Igor Tudorache va face naveta de la Hanovra, va opera transplantul și va pleca înapoi. Pacientul va rămâne în grija celorlalți doctori care eventual asistă la transplant.

medicii pneumologi care trebuie să vegheze asupra pacientului transplantat sunt tot navetiști. Sunt împrumutati de la spitalul Colentina, o spune chiar Narcis Copcă.

problema laboratoarelor propii privind analizele pentru pacienții cu transplant tot nu au fost rezolvate. Spitalul Sfânta Maria are contracte semnate cu o serie de laboratoare. Nu știu daca vreunul din aceste laboratoare e disponibil 24 din 24 așa cum cere situația unui pacient cu transplant pulmonar. Din informațiile mele, niciunul.

Citeşte şi: Unde sunt averile noilor parlamentari şi miniştri: ANI a 'uitat' să le facă publice

Să-i ajute Dumnezeu primului pacient care va suferi interveția de transplant la Spitalul Sfânta Maria, că cei care au decizia în mână sunt mai avizi de glorie decât de siguranța pacientului.", a tunat Paula Rusu pe propriul blog.

Şi asta nu e tot. Paula Rusu continuă să-l critice pe Bodog. "Domnul ministru are obiceiul să spună că nu a spus ceea ce a declarat înițial. La fel e și povestea cu interviul pe care mi l-a dat, e înregistrat, sunt vorbele domniei sale, nu ale mele, dar acum zice că a fost răstălmacit: criza insulinei, exportul paralel de medicamente sunt probleme pe care nu le mai recunoaște după ce a vorbit despre ele deși pacienții români sunt cei care suferă de lipsa medicamentelor. Trageți singuri concluziile.", a încheiat Paula Rusu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.