Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Copenhaga - Fostul ministru danez al apărării se confruntă cu acuzaţii de divulgare de secrete de stat

Ekstra Bladet
Claus Hjort Frederiksen

Fostul ministru danez al apărării Claus Hjort Frederiksen a anunţat vineri că se confruntă cu acuzaţii de divulgare de secrete de stat, relatează dpa, poterivit Agerpres.

Fostul ministru a anunţat acest lucru într-un comunicat vineri, potrivit mai multor relatări media despre partidul său liberal conservator Venstre.

El a confirmat că acuzaţiile împotriva sa sunt în baza secţiunii penale 109, care se aplică în cazul depăşirii limitelor libertăţii de expresie, a scris el în comunicat. În acel prilej el ar fi vorbit în calitate de membru al parlamentului despre o chestiune politică şi a precizat acum că nu are nimic de adăugat.

Politicianul conservator nu a menţionat cu exactitate despre ce informaţie confidenţială este vorba.

Secţiunea 109 vizează dezvăluirea sau transmiterea de secrete de stat, dar este utilizată rareori în Danemarca. Totuşi, recent, aceasta a jucat un rol în suspendarea şefului serviciului de informaţii de militare danez FE, Lars Findsen. Acesta se află în prezent în detenţie, dar este neclar care este culpa de care s-a făcut vinovat.

Mai multe media daneze au relatat totuşi joi că avocaţii au ajuns la concluzia că Frederiksen ar putea fi de asemenea pus sub acuzare într-un caz privind cooperarea în materie de supraveghere între Danemarca şi Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA.

Frederiksen, care a fost ministru al apărării între 2016 şi 2019, a confirmat această cooperare în mai multe rânduri, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.