DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Scandal la Gorj după desființarea unei clase de la Liceul de Arte din Târgu Jiu: Inspectoratul Școlar cercetează cazul

MEN
banci scoala clasa goala

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj analizează posibilitatea desfiinţării unei clase a IX-a de la Liceul de Arte din Târgu Jiu în anul şcolar viitor, mai mulţi părinţi şi elevi ai unităţii de învăţământ protestând faţă de această măsură, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, Dana Constantinescu, a precizat că decizia nu este finală, urmând ca numărul exact de clase pentru anul şcolar viitor să fie stabilit de către Consiliul de administraţie al instituţiei.

"Decizia nu este finală, iar în legătură cu reducerea numărului de clase se va lua în urma unui consiliu de administraţie la nivelul IŞJ Gorj şi abia după această şedinţă se va şti cu siguranţă numărul final al claselor de a IX-a pentru anul şcolar viitor 2021-2022. Având în vedere faptul că în anul şcolar următor vor fi cu 1.000 de elevi mai puţin, din cauza faptului că în anul şcolar 2012-2013 părinţii au putut opta pentru clasa I sau clasa pregătitoare, s-a creat o diferenţă de 1.000 de elevi mai puţini la clasa I şi cu acest lucru ne confruntăm în următorul an şcolar", a spus Dana Constantinescu.

Stelian Ion i-a chemat la discuții pe specialiști: Obiectivul ZERO este DESFIINȚAREA SIIJ

Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu este singura unitate de învăţământ de profil din judeţ, reprezentanţii liceului afirmând că nu există câte două clase pe fiecare specializare şi se vrea comasarea a două specializări, care au programa cadru diferită.

O petiţie împotriva desfiinţării unei clase de a IX-a de la Liceul de Arte a apărut pe internet.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a transmis că urmează desfiinţarea unei clase a IX-a, pentru anul şcolar 2021-2022 de la Liceul de Arte 'Constantin Brăiloiu' Târgu Jiu. Menţionăm că această unitate şcolară este singura cu profil vocaţional de artă din judeţ, având câte o singură clasă cu specializările: muzică, arte vizuale şi teatru. Tocmai în oraşul lui Constantin Brâncuşi, desfiinţarea oricărui profil ar însemna că visurile unor copii talentaţi, care s-au pregătit pentru a urma un liceu de arte, s-ar opri nemaiavând acces la învăţământul liceal de profil! Stă în puterea tuturor elevilor, profesorilor şi părinţilor să schimbe acest lucru şi să susţină arta în acest judeţ!", se arată în petiţia semnată de Sindicatului Liceului de Arte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.