Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la guvernare! ”E o palmă pe obraz!”

CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PSD - 2010 - ROMEXPO

Ultimul l-a început PPDD. Partidul lui Dan Diaconescu critică nominalizarea Rozaliei Biro pentru portofoliul de ministru al Culturii

”Nominalizarea la Ministerul Culturii a unei persoane care a confirmat că are probleme cu DNA este o palmă usturătoare pe obrazul înaintașilor care au consfințit limba și cultura română ca fiind cea a vechilor cazanii. Cu atât mai volatilă ar trebui să fie această nominalizare cu cât anterior s-a probat că persoana nominalizată are probleme grave de cunoaștere a limbii române.

În calitate de membru al Comisiei pentru cultură, culte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților nu pot fi de acord cu o astfel de nominalizare. Propunerea doamnei Rozalia Biro pentru Ministerul Culturii și pentru un post de Vice-premier în Guvernul României poate fi o soluție pur politică pentru partenerul de guvernare UDMR, de compromis politic. Dar în niciun caz nu este o nominalizare inspirată pentru soarta culturii unui stat.

După ce în 2010 a driblat raportul de incompatibilitate întocmit de ANI, în 2012 a pierdut procesul, pentru ca de atunci dosarul conflictului de interese să treneze la DNA. Doamna Biro a confirmat presei din Transilvania că are un astfel de dosar la DNA.

Nu vreau să fiu lipsită de considerație, dar sunt nevoită să vă amintesc episodul din CV-ul doamnei Rozalia Biro, de pe vremea când era viceprimar al municipiului Oradea. Fiind sunată în timpul unei emisiuni radio de către un realizator care s-a recomandat a fi jurnalist de televiziune, i s-a spus că vrea să facă o emisiune în Oradea despre 'copiii bipezi'. Doamna nominalizată acum la portofoliul Culturii a acceptat să participe la emisiune și l-a asigurat pe realizator că 'majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localități și că pe străzile din municipiul Oradea sunt doar câțiva, întrucât au fost ridicați de către Poliția Comunitară. Mamă a doi copii, Rozalia Biro a mai spus că domnia sa nu are 'niciun biped în familie'. Doamna Biro, necunoscând bine limba română, a confundat termenul biped cu cerșetor. Orice comentariu suplimentar ar fi de prisos.

Iată de ce consider că România nu are nevoie de un astfel de ministru. Mai ales la Cultură.”, scrie Lilian Mincă, deputat PPDD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.