Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Harvard - Președinta universității a demisionat pe fondul acuzațiilor de antisemitism și plagiat

Michael Brochstein/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
claudine gay

Claudine Gay și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Universității Harvard.

„Cu inima grea, dar cu o dragoste profundă pentru Harvard, vă scriu pentru a vă anunța că mă voi retrage din funcția de președinte. Nu este o decizie la care am ajuns ușor... după consultarea cu membrii Corporației, a devenit clar că este în interesul Harvard să demisionez, astfel încât comunitatea noastră să poată naviga în acest moment de provocare extraordinară, concentrându-se mai degrabă pe instituție decât pe orice individ", a scris Gay într-un e-mail trimis personalului, studenților și absolvenților de la Harvard.

În ultimele săptămâni, Gay s-a confruntat cu acuzații de plagiat, care au apărut după ce lucrările sale publicate au făcut obiectul unei examinări sporite în urma mărturiei sale controversate de la începutul lunii decembrie despre antisemitismul din campusurile universitare din SUA.

Gay, împreună cu președintele de atunci al Universității din Pennsylvania și cu președintele MIT, s-au confruntat cu o reacție vehementă pentru răspunsurile lor evazive la interogatoriul congresmanului republican Elise Stefanik, în care cei trei președinți au refuzat să spună în mod explicit că apelurile la genocidul evreilor încalcă regulile campusului privind hărțuirea.

Gay a declarat atunci că doar atunci când "discursul trece la comportament, care încalcă politicile noastre".

Ulterior, Gay și-a cerut scuze pentru remarcile sale.

Cel mai scurt mandat din istoria universității

Mandatul ei de șase luni în funcția de președinte al Harvard este cel mai scurt din istoria universității, a relatat marți ziarul studențesc Harvard Crimson. Gay a fost doar a doua femeie, și prima femeie de culoare, care a condus universitatea Ivy League. Se așteaptă ca ea să rămână în continuare ca membru al facultății.

Gay se alătură lui Liz Magill, care a demisionat luna trecută din funcția de președinte al Universității din Pennsylvania, în urma unui scandal similar provocat de răspunsurile sale la audierea din Congres privind antisemitismul din campusuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.