Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la Iași - USR îl acuză pe primarul Mihai Chirica că este principalul responsabil pentru poluarea masivă din oraș: Cunoaşte situaţia, dar nu face nimic

digi24.ro
Marius Bodea USR

Senatorul USR Marius Bodea îl acuză pe edilul din Iaşi, Mihai Chirica, de lipsa măsurilor în cazul poluării masive din municipiu, precizând că o interpelare pe care a adresat-o Ministerului Mediului arată că Primăria Iaşi cunoaşte situaţia, dar nu face nimic.

Marius Bodea afirmă, marţi, într-un comunicat de presă, că a solicitat explicaţii Ministerului Mediului privind poluarea masivă din municipiul Iaşi şi că instituţia i-a comunicat că problema este cunoscută de patru ani la nivelul Primăriei ieşene, ba mai mult ar fi fost întocmit şi un plan cu 23 de soluţii.

"Iaşiul este de ani de zile pe primul loc la poluare în România. Este oraşul în care aerul pe care îl tragem zilnic în piept este cel mai toxic din ţară. Murim lent, căci inspirăm particule în suspensie şi alte substanţe nocive care depăşesc nivelul normal. Cine e responsabil pentru aceasta? Primarul Mihai Chirica este principalul responsabil pentru poluarea masivă care afectează oraşul Iaşi. Nu o spun eu, adversar politic declarat al acestui individ care a distrus oraşul, ci o spune Ministerul Mediului, pe baza unor măsurători obiective, într-un răspuns la întrebarea pe care am adresat-o“, susţine senatorul USR.

Bodea precizează că a cerut explicaţii Ministerul Mediului privind cauzele poluării din municipiul Iaşi, dar şi în privinţa măsurilor luate de autorităţi pentru a reduce nivelul de poluare.

"Reprezentanţii Guvernului au confirmat ceea ce noi simţim în plămâni în fiecare zi: nu se face nimic. Nici o măsură de patru ani, deşi soluţii există, iar Primăria le cunoaşte foarte bine. Oraşul este încadrat la cel mai înalt nivel de poluare la dioxid de azot, oxizi de azot şi particule în suspensie (PM10 şi PM2,5). Nici judeţul nu stă mai bine, fiind încadrat în clasa a doua de risc la mult mai multe substanţe toxice: benzen, dioxid de sulf, monoxid de carbon, plumb, arsen, cadmiu, nichel, particule în suspensie, dioxid de azot, oxizi de azot. Ministerul Mediului ne mai spune că a fost realizat un plan pentru îmbunătăţirea calităţii aerului încă din 2018“, afirmă senatorul Bodea.

Totodată, parlamentarul USR consideră că primarul Mihai Chirica nu a făcut nimic în ultimii ani pentru a reducerea poluarea din oraş, deşi Ministerul Mediului susţine că a fost întocmit în 2018 un plan de îmbunătăţire a calităţii aerului care conţinea şi 23 de soluţii.

"Ce a făcut primarul din 2018 până astăzi? Simţim în fiecare zi când deschidem fereastra, iar în casă pătrund toate aceste substanţe. Simţim în fiecare zi când stăm în trafic, când mergem la serviciu sau când ieşim la plimbare cu copiii.Din păcate, nu s-a făcut nimic. Iaşiul continuă să fie pe primele locuri în ţară la poluare. Iar noi continuăm să ne intoxicăm lent pentru că primarul Chirica e ocupat să facă poze cu neveste de interlopi“, arată Marius Bodea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.