Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Institutul Cultural Român

institutul cultural roman icr

În perioada 23-28 septembrie, un grup de trei scriitori români de primă linie urmau să ajungă la New York, la o serie de manifestări culturale. Liviu Ioan Stoiciu, Radu Ţuculescu şi Alexandru Petria au fost invitaţi în USA, încă din iarnă, de către Doina Uricariu, directoarea filialei americane a Institutului Cultural Român.

Spre stupefacţia lor, scriitorii invitaţi, după ce au plătit din bani personali traducerea unor texte în engleză ca să fie prezentate publicului de peste Ocean, şi-au cumpărat paşapoarte, cheltuieli nu tocmai mici, ba au completat, la cererea Doinei Uricariu, inclusiv tabele cu greutatea bagajelor care să intre în cala avionului, în urmă cu câteva zile au aflat că acţiunea nu a fost bugetată. Altfel spus, ea nu a fost trecută pe programul manifestărilor ICR pe acest an.

Din sursele noastre, am aflat că vina îi aparţine directoarei Doina Uricariu, care nu a informat conducerea ICR de ce a vrut să facă şi nu a cerut bani pentru desfăşurarea manifestării culturale. Este vorba de neseriozitate, de lipsă de profesionalism? Aşteptăm o luare de poziţie oficială în această chestiune a preşedintelui ICR, Radu Boroianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.